Konuşmayanlar konuşurum dedi!

Konuşmayanlar konuşurum dedi!

Sivas'ta Madımak Oteli'nde 37 insanın öldürülmesiyle ilgili davanın zamanaşımından düşürülmesi, dikkatleri bir kez daha Sivas katliamına çevirdi.

Dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu, Sivas Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yücetürk ve vali Ahmet Karabilgin'in sözleri güne damgasını vurdu.

Eski Sivas Tugay Komutanı emekli Tuğgeneral Ahmet Yücetürk, kendisini yeterli destek vermemekle suçlayan dönemin Sivas Valisi Ahmet Karabilgin'e 'O masanın altına girdiği zaman ben arabamla toplumsal olayların içindeydim. O kafasını uzatıp camdan bakmadı. Acaba vicdanen rahat mı?' diye yanıt verdi.

AYNI DÜZEYDE YANIT VERMEM
Karabilgin, 'Kendisi değer verdiğim bir generaldir. Çok iyi ilişkilerimiz vardı o dönemde. Bu sözleri sarf ettiğine inanamıyorum. Ciddi olduğunu düşünmüyorum. Aynı düzeyde yanıt vermek istemiyorum' dedi.

GEREKEN HER ŞEYİ YAPTIM
Karabilgin, 'Mevcut kuvvetler, Tugay'dan gelen destek yeterli olmadı. Oteli yaktı adamlar. Yapılması gereken her şeyi yaptım. Ama sonucu değiştiremedik' dedi. 'Peki vicdanınız rahat mı' sorusunu ise 'Yok. Yüreğimde 19 yıldır Madımak'ın ateşi yanıyor zaten. Vicdanen hiç kimse rahat olamaz. Ne ülkeyi yöneten siyasi iktidar ne orada görev yapan insanlar. Hatta bütün insanlık için bunlar vicdanı rahatsız eden olaylar' şeklinde yanıtladı.

YARGILANMAKTAN KORKMAM
Başbakan Yardımcısı Arınç'ın 'Dönemin kamu görevlileri hakkında soruşturma açılabilir' şeklindeki sözlerini de değerlendiren Karabilgin, 'Yargılanmaktan ne çekinirim ne de korkarım. Benim için çok önemli değil bunlar' diye konuştu.

ESKİ BAKAN SUSKUNLUĞUNU BOZDU
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, zamanaşımına uğrayan Sivas davasında dönemin kamu görevlileri hakkında soruşturma açılacağı sözleri üzerine, katliamın yaşandığı 2 Temmuz 1993'te görevde olan eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu da konuştu. Gazioğlu, “Süreç başlarsa konuşurum” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.