Konya Valisi'nden Balyoz'a tepki

Konya Valisi'nden Balyoz'a tepki

Konya Valisi Doğan, Balyoz planını hazırlayanları kınadı

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 2003 yılında hazırlandığı iddia edilen ve kendisini de darbe sonrası valiler listesinde gösterenlere 'Balyoz' planını hazırlayanları kınadı. Vali Doğan yaptığı açıklamada kaynağını yasalardan ve millet iradesinden almayan hiç bir oluşuma yakınlık içinde olmayacağının altı çizdi.

Taraf Gazetesi'nin ortaya çıkardığı Balyoz darbe planında ismi darbe sonrası göreve getirilecek valiler listesinde yer alan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan suskunluğunu bozdu. Kendisininin darbecilerle anılmasına tepki gösteren Vali Doğan yazılı bir açıklama yaptı.

 

Vali Doğan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi, "Bir Gazetede adımın da yer aldığı haberle ilgili olarak; bazı basın ve yayın organlarında haber, yorum ve değerlendirmeler yapılması nedeniyle aşağıdaki açıklamaya gerek duyulmuştur: Bütün meslek hayatını aziz milletimizin gözü önünde ve hukuk devleti ilkesine bağlı olarak yaşamış bir kamu görevlisi olarak; kaynağını millet iradesi, Anayasa ve yasalardan almayan herhangi bir oluşuma yakınlık duymam ya da irtibat içinde bulunmam söz konusu dahi olamaz. Bu yakışıksız icraatların içinde ve hukuk devletinin karşısında olan güçleri şiddetle kınıyorum." dedi.

Etiketler :