Konya'da kırmızı alarm!

Konya'da kırmızı alarm!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ı Konya'da yapılacak Şeb - i Arus Törenleri'ne davet etmesi, Konya'yı alarma geçirdi.

Konya Valiliği'nden İl Emniyet Müdürlüğü'ne; Konya büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinden AK Parti Konya İl Başkanlığı'na kadar adeta tüm Konya'da deyim yerindeyse kırmızı alarm verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi bir yandan 10 bin metrekarelik yeni Mevlana Meydanı'nı toplu açılış törenine hazırlamaya çabalarken; diğer yandan da açılışları yapılacak hizmetlere artık son şeklini veriyor.

Açılış töreninin yapılacağı yer ve Başbakan Erdoğan'ın geçeceği güzergâhın güvenlik önlemleri de hat safhaya çıkarıldı. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için büyük gayret gösteren Konya İl Emniyet Müdürlüğü de tüm tedbirleri almış durumda.

Başbakan ve Genel Başkanları'nı ağırlamanın büyük heyecanı içinde olan AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda da tatlı bir telaş var. İl Başkanlığı ise, tüm ilçe ve belde teşkilatlarıyla koordine olarak 16 Aralık yani yarın saat 13'teki toplu açılışa tam kadro katılmalarını sağlıyor. Öte yandan İl Teşkilatı, aynı günün akşamı saat 18'de Başbakan Erdoğan ile bir araya gelecek ve teşkilat çalışmalarının yanı sıra Konya'ya dair birçok konu da masaya yatırılacak.

Dün ilk defa Haber7.com tarafından duyurulan ve İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat ile Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın Şeb -i Arus'a katılacağı ifade edilen haberde, Başbakan ve diğer devlet başkanlarının Konya'dan Ortadoğu ve dünyaya önemli mesajlar vereceği dile getirilmişti. Zira bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda Başbakan Erdoğan, Ankara'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye'de görüşmüştü. İşte Başbakan Erdoğan'ın bu görüşmenin hemen ardından İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat'ı da ağırlaması, tüm gözlerin Konya'ya çevrilmesine neden oldu. Erdoğan ve Ahmedinejat'ın, iç ve dış politika ve özellikle de Ortadoğu'ya dair önemli ve bir o kadar da ılımlı açıklamalar yapması bekleniyor. Şimdi tüm gözler, yarınki toplu açılış törenine, iki lider arasında gerçekleşecek görüşmeler ve Şeb -i Arus'a çevrildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.