Konyaspor Başakşehir Türkiye Kupası Final maçı golleri ve geniş özeti

Konyaspor Başakşehir Türkiye Kupası Final maçı golleri ve geniş özeti

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir ile Atiker Konyaspor karşılaştı, normal süresi ve uzatmaları golsüz eşitlikle sona eren mücadeleyi penaltılarla 4-1 galip bitiren Konyaspor, tarihinde ilk kez kupayı kazandı.

Ziraat Türkiye Kupası müthiş finalle sahibini buldu. 55. Türkiye Kupası final mücadelesinde kupanın sahibi Atiker Konyaspor oldu. Eskişehir Yeni Stadı'nda saat 21.30'da başlayan futbol resitalini hakem Fırat Aydınus yönetti. 55. Türkiye Kupası'nı kazanan Konyaspor, Avrupa kupalarına katılmayı da başardı.

Dev organizsyonun ilk yarısında her iki takımda kontrollü bir oyun sergiledi. İlk yarıda birbirlerine gol pozisyonu vermeyen takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gittiler.

KARŞILAŞMA YAKLAŞIK 5 DAKİKA DURDU

32. dakikada Medipol Başakşehir taraftarlarının bulunduğu kale arkası tribününde olaylar meydana geldi. İki katlı tribünün üst katında bulunan Medipol Başakşehir taraftarlarıyla alt katta yer alan Eskişehirspor taraftarları birbirlerine yanıcı ve patlayıcı maddeler attı. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle alt kattaki tribün boşaltıldı. Siyah-kırmızılı taraftarlar polis eşliğinde Atiker Konyaspor taraftarlarının bulunduğu tribünlere alındı.
Tribünlerde yaşanan olaylar nedeniyle hakem Fırat Aydınus karşılaşmayı 3 dakika durdurdu. Olayların yatıştırılmasının ardından maça yeniden devam edildi.

KONYA, ÖMER ALİ İLE GOLE YAKLAŞTI

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 63. dakikada Konyaspor'dan geldi. Derinlemesine pasta ceza sahasına giren Ömer Ali, sol çaprazdan kaleye şutunu gönderdi. Kaleci Volkan Babacan'ın müdahalesi sonrası meşin yuvarlak direğe çarpttı ve oyun alanına döndü.

ADEBAYOR VURDU, SERKAN ÇIKARDI

Mücadelenin 80. dakikasında Medipol Başakşehir, Adebayor ile gole yaklaştı. Mossoro'nun sol kanattan ortasına iyi yükselen Adebayor kafa vuruşunu yaptı. kaleye yönelen topa kaleci Serkan Kırıntılı son anda müdahale ederek gole izin vermedi.

SERKAN'DAN MÜTHİŞ KURTARIŞ

Normal süresi 0-0 biten mücadelenin uzatma bölümlerinde Başakşehir gole yaklaşan taraf oldu. 102. dakikada Emre Belözoğlu'nun ceza sahasına ortasında Cengiz Ünder müsait pozisyonda kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Serkan müthiş refleksle topu son anda üstten kornere çeldi.

MUSTAFA PEKTEMEK OYUNA DEVAM EDEMEDİ

Oyuna sonradan Adebayor'un yerine dahil olan Mustafa Pektemek, uzatma bölümünün ilk devresinde sakatlanarak oyuna devam edemedi. 105. dakikada rakibiyle girdiği pozisyonda yere dengesiz düşen Pektemek, sağ kolunun dönmesi sonucu oyunu yarıda bıraktı.

8 YIL SONRA 4 BÜYÜKLER YOK

ZİRAAT Türkiye Kupası'nda M.Başakşehir- A.Konyaspor finali 4 Büyükler'in olmadığı bir final olarak dikkat çekiyor. 8 yıl sonra "4 Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, F.Bahçe, G.Saray ve Trabzonspor'dan birisi finalde yer almıyor. Organizasyon tarihinde 4 Büyükler'den birisinin yer almadığı son final 2007-2008 sezonunda oynandı ve Kayserispor, Gençlerbirliği'ni penaltılarla yenerek kupayı kazanmasını bildi.

TARAFTARLAR YARI YARIYA

Final karşılaşmasında iki takım taraftarı da eşit sayıda yer aldı. Eskişehir İl Spor Güvenlik Kurulunun verdiği karar gereği, Medipol Başakşehir taraftarları stadın batı ve kuzey tarafında, Atiker Konyaspor taraftarları ise doğu ve güney tarafındaki tribünlere alındı. Medipol Başakşehir taraftarının bulunduğu kale arkası tribününe giren bazı Eskişehirspor taraftarları siyah-kırmızılı takımın forma ve atkısını açınca İstanbul temsilcisinin destekçileri tepki gösterdi.

BAKAN KILIÇ VE AVCI TRİBÜNDE

Medipol Başakşehir ile Atiker Konyaspor, Yeni Eskişehir Stadı'nda sahibini bulacak 55'inci Türkiye Kupası finalinde karşılaştı. Müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da protokol tribününde seyretti. Mücadele öncesinde sahanın etrafında iki takımın bayraklarına yer verildi. Seremoni öncesinde müzik eşliğinde bayraklar ve logolarla yapılan görsel şov beğeni topladı.

TEKNİK DİREKTÖRLERDEN DEĞİŞİKLİK

Ligde son yapılan maçların ilk 11'ine göre Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı 8, Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise 4 değişikliğe gitti. Yeni Eskişehir Stadı'ndaki final maçında Avcı, Spor Toto Süper Lig'de son yaptıkları Adanaspor maçında forma verdiği Ufuk Ceylan, Yalçın Ayhan, Doka, Attamah, Napoleoni, Holmen, Alparslan Erdem ve İrfan Can Kahveci'nin yerine Volkan Babacan, Emre Belözoğlu, Epureanu, Visca, Mossoro, Eren Albayrak, Bekir İrtegün ile Adebayor'a şans tanıdı.

Kocaman ise ligde son yaptıkları Akhisar Belediyespor maçında şans verdiği Volkan Fındıklı, Selim Ay, Rangelov ve Mbamba yerine Ali Turan, Jonsson, Ömer Ali Şahiner ve Ali Çamdalı'na forma verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.