3. köprü ihalesi ağustosta

3. köprü ihalesi ağustosta

Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nde yapılacak bakım çalışması ile ilgili iş planını 2013 yılı Ocak ayında İstanbullular'la paylaşmayı planladıklarını belirtti.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde çalışmaların yüzde 60'ının tamamlandığını, yüzde 40'ının da 30 Ağustos'a kadar tamamlanması için yoğun çalışmanın devam ettiğini söyledi. 

     Türk Telekom'un Ahlatlıbel Tesisleri'nde basın mensuplarıyla iftarda bir araya gelen Bakan Yıldırım, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

     Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yapılan çalışmaların ne aşamada olduğunun sorulması üzerine Yıldırım, çalışmaların yüzde 60'ının tamamlandığını, yüzde 40'ının da 30 Ağustos'a kadar tamamlanması için yoğun çalışmanın devam ettiğini söyledi. 

     ''Ancak bugün İstanbul yağışlıydı, bu nedenle izolasyon işini bugün yapamadılar mesela. Bu gibi beklenmedik durumlar olmazsa 30 Ağustosa açacağız, aslında takvim 17 Eylül'dü'' diyen Yıldırım, İstanbulluların tatil dönüşü daha az sıkıntı yaşamaları için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. 

     Boğaziçi Köprüsü'nün önümüzdeki sene bakıma alınacağını ifade eden Yıldırım, şu anda bakımla ilgili iş planının hazırlandığını belirtti. Yıldırım, şunları kaydetti: 

     ''Köprü üzerinde inceleme, etüt çalışmaları yapılıyor. Hangi çalışmalar gelecek seneki büyük bakım ve onarım kapsamına girecek, hangileri girmeyecek, buna göre iş programı hazırlanacak ve bakım çalışmaları başlamadan önce bu konu kamuoyuna, İstanbullulara duyurulacak. İş planı açıklanacak. İlgili kurumlarla gerekli koordinasyon toplantıları yapılacak. FSM Köprüsü'nde işin başında yaşanan bazı olumsuzlukların önümüzdeki yıl birinci köprü çalışmalarında daha az yaşanacağını söyleyebiliriz. Her ne kadar birinci köprünün yapılacak işleri bundan daha kapsamlı olsa da burada elde edilen bazı tecrübeler işin yapımı sırasında, birinci köprüde uygulama fırsatını bulmuş olacağız. Çalışmaların ağırlıklı kısmını yine yaz aylarına getireceğiz. İstanbul'da trafiğin yönetilebileceği bir dönem çok az. Okulların tatil olduğu döneme ağırlıklı çalışmayı kaydıracağız ama Boğaziçi Köprüsü'ndeki çalışma, o sürede bitmeyebilir. Daha kapsamlı çalışma bütün detaylar bunları 2013'ün Ocak ayında başında İstanbullularla paylaşmış olacağız.''     

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.