"Korkarım ki günah keçisi ben olacağım"

"Korkarım ki günah keçisi ben olacağım"

“Şampiyonluk yarışında avatajımızı kaybettiğimiz bir gerçek. Bu duruma hep birlikte geldik. Ama yeniden zirveye çıkmak bizim elimizde.”

Şok yenilgi sonrası soyunma odasında kimseyle konuşmayan Brezilyalı yıldız, yakınlarıyla yaptığı sohbette özellikle medyadan gelecek eleştirilerden çekindiğini ifade etti.

Şok bir şekilde kaybedilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı sonrası Fenerbahçe soyunma odasında tam bir matem havası hakimdi. Uzun süre ne teknik direktör Christoph Daum ne de oyunculardan çıt çıkmadı. Herkes sus pus oturuyordu. Ama bir futbolcu vardı ki, onun üzüntüsü herkesten daha fazlaydı. O isim, takım kaptanı Alex De Souza idi.

Hiç konuşmadı

Önce 57. dakikada bir gol atan, ancak 10 dakika sonra Mahmut’a yaptığı sert hareket sonucu kırmızı kart gören Brezilyalı yıldız, deyim yerindeyse karalar bağlamış durumdaydı. Onun bu halini endişeyle izleyen birkaç takım arkadaşı, kendisini konuşturmak için bir şeyler sordu. Ancak Alex hiç cevap vermedi.

Samandıra Can Bartu Tesisleri’ne kadar kimseyle konuşmayan Fenerbahçe Kaptanı, akşam evine gittikten sonra yakınlarıyla dertleşti. Sahada elinden gelen her şeyi yapmasına rağmen takımı yenilgiden kurtaramadığını anlatan Alex, özellikle medyadan gelecek tepkilerden çekiniyordu... Bu konudaki endişelerini de şu sözlerle dile getirdi:

“Korkarım ki günah keçisi ben olacağım. Beni sevmeyenler, istemeyenler ‘Fenerbahçe 3 senedir Alex’le şampiyon olamıyor’ diyecekler.”

Öte yandan, futbolcuların şu anki ruh hali ve teknik direktör Christoph Daum hakkındaki düşünceleri, Fenerbahçe’nin başarısızlığının esas sebebi olarak karşımıza çıkıyor...

İsimleri bizde saklı bazı oyuncular, Daum’la olumlu iletişim kuramadıklarından yakınıyor. Mükemmel bir ‘motivasyon ustası’ olarak tanınan Alman teknik adamın takıma pozitif bir hava veremediğini ifade ediyorlar. Hatta bir futbolcu daha da ileri giderek, “İleriye dönük hiç ışık yok. Takımdaki hava tamamen kaybolmuş durumda. Bu şartlarda şampiyon olma şansımız çok düşük” diye konuştu.

Etiketler :