Koru'ya göre Özkök'ün 6 günahı

Koru'ya göre Özkök'ün 6 günahı

Fehmi Koru, istifa eden Özkök'ün günahlarını bir bir saydı! Koru'ya göre Aydın Doğan Özkök'e iyi tahammül etti!

Yenişafak yazarı Fehmi Koru, Ertuğrul Özkök'ün koltuğuna mı göz dikti? Koru, Özkök'ün aylar önce gündeme getirdiği bu iddiayla ilgili bugün ilk kez konuştu. Özkök'ün özellikle iki üç yıllık dönemde çok büyük hatalar yaptığını söyleyen Koru, "dünyanın hiçbir yerinde bu kadar hataya hiçbir patronun müsade etmez" dedi.

Fehmi Koru, Kanal 7 Ana Haber'de Erhan Çelik'in, Ertuğrul Özkök'ün istifasıyla ilgili sorularını cevapladı. İşte Koru'ya göre Özkök'ün günahları;

Devrim değil bir 20 yıl bir gazete yöneticisi için çok çok çok uzun süre. Yani normalde dünyada ortalama ömür süresi beş yıldır. Dolayısıyla 20 yıl boyunca genel yayın yönetmenliği yapmakla zaten bir rekorun sahibi. Şimdi ben olaya en azından bir çeyrek asır herhalde gazetesinin başında kalacağını umuyordum Ertuğrul Özkük'ün ama 20 yılla yetindi, ayrıldı. Dolayısıyla geçikmeli bir olay olarak karşımıza çıkıyor.

ÖZKÖK'ÜN GÜNAHLARINI BİR BİR SAYDI

Şimdi aslında olaya yaklaşırsak, yani gazeteler aslında patronların gazeteleridir. Netice itibariyle hepimiz bir gazetede çalışıyoruz. Bunun bir sahibi var ve maaşlarımızı onlardan alıyoruz. Baktığınız zaman Hürriyet'in özellikle son iki üç yıl içerisinde birbiri ardına editöryal hatalar yaptığını görüyoruz. Özellikle 2007 yılı başından itibaren, AK Parti'nin kapatılma davasında, ardından Cumhurbaşkanlığı seçim süreci başladığında, ardından 367 olayı karşımıza çıktığında, ardından bu sorunu çözmek için seçim tarihinin erkene alındığında, ardından yeniden cumhurbaşkanının kim olacağının tartışıldığında ve bugüne gelindiğinde ise kozmik oda da bile hep farklı editöryal yaklaşımlar içerisine girdi ve okur kitlesiyle ve toplum tabanıyla ters düştü. Normalda patronun çok daha önce müdahale etmesi, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar vahim editöryal hata yapan birisine müsade edilmez.

"BU HATAYI BEN BİLE BEKLEMİYORDUM"

Ben daha çok uzun yıllar bu görevi yürütmesini de temenni ediyordum. O son zamanlarda yaptığı editöryal yanlışların bir de benimle ilgili bir yanlış yaptı ve sanki kendisi koltuğunu terkederse benim oraya geleceğim yolunda bir anlayışı yerleştirmeye çalıştı. Bu kadar büyük vahim bir hata olacağını ben bile düşünmemiştim. O bakımdan bir katkım olduğunu düşünmüyorum. Belki de grup içerisinde çok daha önemli bir göreve getirilecektir. Beklememiz lazım...

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :