Kosova'da siyasi tartışma

Kosova'da siyasi tartışma

Kosova Refah İttifakı (AAK) milletvekili Daut Haradinay, Başbakan Haşim Taçi'nin bulunduğu hiçbir hükümette yer almayı kabul etmeyeceklerini açıkladı.

 

Lahey'deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinin kararını bekleyen eski Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay'ın lideri olduğu Kosova Refah İttifakı (AAK) milletvekili Daut Haradinay, Başbakan Haşim Taçi'nin bulunduğu hiçbir hükümette yer almayı kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Kosova'nın kuzeyinin statüsünün masaya yatırılmasına karşı olduklarını belirten Haradinay, "Ya Taçi'siz koalisyon kurulur ya da erken seçime gidilir" dedi.

Ülkenin kuzey kesimini "müzakere masasına" yatırmak isteyenler olduğunu ifade eden ve bu kişileri "vatan haini" olmakla suçlayan Haradinay, uluslararası siyasi güçlerle hiçbir şekilde pazarlık yapmayacaklarını belirtti.
Bugün yapılan bakanlar kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Kosova Başbakanı Haşim Taçi ise son günlerde gündeme yansıyan iktidar partisi Kosova Demokrasi Partisi (PDK) ve AAK arasındaki tartışmayla ilişkin, "Ne şu anki koalisyon değişecek, ne de erken seçim yapılacak" dedi.

Taçi, Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga'nın görev süresine ilişkin de Kosova Anayasa Mahkemesi'nin bu konudaki kararına saygılı olacaklarını belirtti.

İktidar ve anamuhalefet, geçen yıl, siyasi kriz yaşanmaması için 2013'te yapılması öngörülen seçimlere kadar Yahyaga'nın cumhurbaşkanı olması konusunda uzlaşmıştı.

Konu hakkındaki değerlendirmesini tamamlayan Anayasa Mahkemesi, cumhurbaşkanının görev süresinin 2016'ya kadar devam ettiğini açıklamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.