Kosta Rika şampiyon dinlemedi

Kosta Rika şampiyon dinlemedi

2014 FIFA Dünya Kupası D Grubu maçında Kosta Rika, İtalya'yı 1-0 yenerek ikinci tura yükselmeyi garantiledi.

İtalya: 0 - Kosta Rika: 1

Stat: Pernambuco Arena

Hakemler: Enrique Osses, Carlos Astroza, Sergio Roman (Şili)

İtalya: Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Matteo Darmian, Ignazio Abate, Antonio Candreva (Dk. 57 Lorenzo Insigne), Thiago Motta (Dk. 46 Antonio Cassano), Daniele De Rossi, Andrea Pirlo, Claudio Marchisio (Dk. 69 Alessio Cerci), Mario Balotelli

Kosta Rika: Keylor Navas, Michael Umana, Junior Diaz, Giancarlo Gonzalez, Oscar Duarte, Cristian Gamboa, Celso Borges, Christian Bolanos, Yeltsin Tejeda (Dk. 68 Jose Cubero), Bryan Ruiz (Dk. 81 Randall Brenes), Joel Campbell (Dk. 74 Marcos Urena)

Gol: Dk. 44 Bryan Ruiz (Kosta Rika)

Sarı kartlar: Dk. 69 Mario Balotelli (İtalya), Dk. 71 Jose Cubero (Kosta Rika)

D Grubu'ndaki ikinci maçlarına çıkan İtalya ile Kosta Rika, Brezilya'nın Recife kentindeki Pernambuco Arena'da karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın 44. dakikasında, Junior Diaz, gelişen Kosta Rika atağında sol kanatta müsait bir pozisyonda topla buluştu. Diaz'ın arka direğe yaptığı ortada topa yükselen Bryan Ruiz'in kafa vuruşu, üst direğe çarptıktan sonra çizgiyi geçti ve Kosta Rika bu golle 1-0 öne geçti.

Mücadelenin ilk yarısı, Kosta Rika'nın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda maçın temposunu artıramayan İtalya, rakip alanda oyun kurmakta zorlandı ve beraberlik golünü bulamadı.

Ruiz'in golüyle İtalya'yı 1-0 mağlup eden Kosta Rika, grupta ikide iki yaptı ve ikinci tura yükselmeyi garantiledi. Kosta Rika, 1990 yılında İtalya'da düzenlenen ve ilk kez katıldığı Dünya Kupası'nın ardından bir kez daha son 16 takım arasına kalmayı başardı.

İngiltere, Brezilya'ya veda etti

2014 Dünya Kupası D Grubu'nda ikinci maçlar sonucunda büyük sürprizler yaşandı. Kosta Rika'nın İtalya'yı 1-0 yenmesinin ardından grubun favorileri arasında gösterilen İngiltere, 2014 Dünya Kupası'na grup aşamasında veda etti.

Kosta Rika'nın İtalya'yı yenmesinin ve İngiltere'nin vedasının ardından D Grubu'nda da hesaplar alt üst oldu. Genel averaj kuralının geçerli olduğu turnuvada, Kosta Rika kesin olarak gruptan çıktı ve İtalya ile Uruguay arasında ikincilik yarışı başladı.

İtalya'ya gruptan çıkması için Uruguay karşısında alacağı bir beraberlik yeterli olacak; Uruguay'ın ise bir üst tur için mutlak galibiyeti gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.