Alınacak personel kadroları belirlendi

Alınacak personel kadroları belirlendi

Devlet Personel Başkanlığı, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) göre, ilk defa kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak personele ilişkin, kadroları belirledi

Devlet Personel Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, bu kapsamda, kamu kurum ve kuruluşlarınca merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığı'na gönderilen Milli Eğitim Bakanlığına ait öğretmen kadroları ve kariyer meslek memurları dışında kalan, toplam 17 bin 91 kadro ve pozisyona atama yapılacak.

Söz konusu kadrolar için, 20 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında ÖSYM başkanlığının internet adresi üzerinden tercih yapılacak.

Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan ''Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik'' hükümleri çerçevesinde, B Grubu olarak adlandırılan kadro ve pozisyonlar kamu kurum ve kuruluşlarınca, Devlet Personel Başkanlığı'na bildiriliyor. Ardından, bu kadro ve pozisyonlar, ''Nitelik Kod Kılavuzu ve mer-i mevzuat'' açısından incelenerek, ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderiliyor ve ÖSYM tarafından KPSS Tercih kılavuzlarıyla kadro ve pozisyonlar ilan ediliyor.

Adayların Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri suretiyle, aynı kadro veya pozisyonu tercih eden adaylardan en yüksek puanlı olandan başlamak üzere ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme yapılıyor.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM Başkanlığı'nca adaylara ve bu Başkanlığa ait internet adresinde kamuoyuna duyuruluyor. KPSS Yerleştirme Kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlara ÖSYM Başkanlığınca yerleştirilen adayların, yerleştirildikleri kadro ve pozisyonun niteliklerini taşıdıklarının ilgili kurumda oluşturulan sınav değerlendirme komisyonunca tespit edilmesi üzerine de atamaları yapılıyor.

SÖZLEŞMELİNİN KARARNAMESİ İMZADA
Öte yandan, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 4B pozisyonunda çalışan 192 bin sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararnamesinin imzaya açıldığını bildirdi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''Sayın Başbakanımızın sözleşmeli öğretmen, memur, diğer mühendisler, yani 4/B statüsünde olan memurların 657 sayılı devlet memurluğuna alınması konusunda hazırlattığı Bakanlar Kurulu kararı az önce geldi, imzaladık'' dedi.
Afyonkarahisar'da esnaf ziyaretinde bulunan Eroğlu, burada yaptığı açıklamada Bakanlar Kurulunda imzaya açılan sözleşmeli personele kadro verilmesi konusunun yaklaşık 200 bin kişiyi ilgilendirdiğini belirterek, şunları söyledi:
''Sayın Başbakanımızın sözleşmeli öğretmen, memur, diğer mühendisler, yani 4/B statüsünde olan memurların 657 sayılı devlet memurluğuna alınması konusunda hazırlattığı Bakanlar Kurulu kararı az önce geldi, imzaladık. Bu durum 150-200 bin kişiyi alakadar eder. Gerçekten çözülmüş olması beni de çok sevindirdi. Çünkü sözleşmeli elamanlar var, aynı şeyi yapıyorlar, fakat onlar belli şeflik, müdürlük görevlerine gelemiyorlardı. O mesele de kökünden çözülmüş olacak. Bundan dolayı Sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum.''
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 4B pozisyonunda çalışan 192 bin sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin kararnameyi dün gece imzalamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.