Krank Kasnağı Nedir?

Krank Kasnağı Nedir?

Araçlarda motorun hemen ön kısmında metal ve kauçuk materyalden üretilmiş, daire şeklinde bir malzeme görürsünüz.

Araçlarda motorun hemen ön kısmında metal ve kauçuk materyalden üretilmiş, daire şeklinde bir malzeme görürsünüz. Bu materyalin adı krank kasnağı ve en temel işlevi de motorun sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamaktır. İşlevlerinden biri de harmonik titreşimlerin azalmasını sağlamaktır. Araçtaki tüm aksamlar gibi krank kasnağının da arızalanması ihtimaller dahilinde yer alır.

Eğer bu aksam arızalanırsa mutlaka araçtan bir ses gelir. Motor çalışmaya devam ediyor olsa bile tuhaf bir ses duyma olasılığınız yüksektir. Bu parça, krank milinin ucuna bağlanan bir parçadır ve krank mili için sönümleme etkisini yaratması için kullanılır. Şaft döndüğünde harici bir karşı ağırlık sağladığını belirtebiliriz. Son derece önemli bir parça olması nedeniyle arızalandığında mutlaka değiştirilmesi gerekir.

Krank Kasnağının Arızalandığı Nasıl Anlaşılır?

Aslında bu aksamın arızalandığını anlamanın çok zor olmadığını söyleyebiliriz. Az önce de değindiğimiz gibi motor çalıştığında mutlaka bir ses duyarsınız. Aynı zamanda motorda kolayca fark edilecek bir titreşim meydana gelir. Eğer sesler geldiği halde bu parçanın değiştirilmesini sağlamazsanız lastik yuvanın kırılması, kasnağın motordan düşmesi gibi durumların yaşanması uzun sürmeyecektir. İşte bu nedenle arızalanan krank kasnağının değiştirilmesi son derece önemlidir.

Eğer krank kasnağı arızalandığı halde değiştirmezseniz ve aracı bu şekilde kullanmaya devam ederseniz motor arızalarına kapıyı aralamış olursunuz. Motorda meydana gelebilecek arızalar araç sahipleri için çok daha ciddi maliyetler anlamına geliyor. Motor arızalarının önüne geçmek için motoru etkileyen her türlü parçanın ve aksamın arızalanması durumunda hemen parça değişiminin yapılmasını sağlamalısınız. Elbette parça değişiminin ardından kısa bir test sürüşünün yapılmasının da önem taşıdığını unutmayın.

Krank Kasnağı Nereden Alınır?

Arızalanan krank kasnağının yenisini almak için internetten online olarak sipariş verebilirsiniz. Online sipariş yöntemi ile kısa zamanda araç yedek parça çeşitlerinin adresinize ulaşmasını sağlamış olacaksınız. Ancak mümkün olduğunda yedek parça temininde % 100 orijinal olan ürünleri seçin. Tamamen orijinal olan yedek parça satışı yapan Mavi Parça internet sitesi üzerinden uygun fiyatla alışveriş yapabilirsiniz. Kısa zamanda seçtiğiniz ürünün adresinize ulaşması sağlanıyor ve istendiğinde ücretsiz iade imkanı da bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.