Küçükçekmece ‘Şiir Meydanı’nı sevdi

Küçükçekmece ‘Şiir Meydanı’nı sevdi

CKSM'deki ‘Şiir Meydanı’ programında yakın zamanda yaşamını yitiren şiirimizin büyük üstadları şairler Mustafa Miyasoğlu ve Sedat Umran anıldı.

“Açık Dergi” formatında hazırlanan etkinlikte, güncel sanat 
ve edebiyat dergilerinden sokağa kadar şiirin nefes alabildiği her alandaki tartışma, yorum ve değerlendirmeler gündeme geldi.

Küçükçekmece Belediyesi ile Şiir Derneği’nin Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdiği ‘Şiir Meydanı’nda yakın zamanda yaşamını yitiren şiirimizin büyük üstadları merhum Sedat Umran ile Mustafa Miyasoğlu anıldı. Programa Darülaceze şairleri, merhum şairlerin yakınları ve çok sayıda şiirsever katıldı.

Tiyatro sanatçısı Hüseyin Köroğlu'nun sunuculuğunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını, Şiir Derneği Başkanı, Gazeteci Yazar Nevzat Bayhan yaptı.  İyi bir şair olmanın yolunun iyi bir insan olmaktan geçtiğini söyleyen Bayhan, ‘Şiir sihirli söz tuğlalarıyla gönül sarayları yapmaktır. Bu akşam gönül sarayları yapmaya gelen şairlerimize ve tüm şiir dostlarına teşekkür ediyorum. Şiirin güzelliğini ve şairin hassasiyetini gözönünde bulunduran Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a da kültür ve sanatta verdiği değer ve destekten dolayı  hassaten teşekkürlerimi sunuyorum’ diye konuştu.

Şiir Derneği Genel Sekreteri Adnan Özer’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, konuk şairler; Mevlana İdris, Zeynep Köylü, Oya Uysal ve Ömer Erdem kendi şiirlerini okudular. Ve Mustafa Miyasoğlu ve Sedat Umran ile ilgili anektodlar aktararak, merhumların şiirlerini de dinleyicilerle paylaştılar.

Daha sonra ise Darülaceze Şairlerinden; Bektemur Kotancı, Turan Sağlamyürek ve Suat Derya şiirlerini okudu.

Şiir ve okur arasındaki ilişkiyi daima canlı tutmayı hedef alan, şiir okumaları ile hem güzel dakikaların yaşandığı hem de şiir-şair ve şiir dostunun vuslatının sağlandığı “Şiir Meydanı" davetlilerin büyük alkışlarıyla birlikte bir sonraki ayda buluşmak üzere noktalandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.