Kudüs'te bir kız çocuğuna işkence

Kudüs'te bir kız çocuğuna işkence

İşgal güçleri daha önce de birçok kez Filistinli kız çocuklarına şiddet uygulamıştı. Dün İsrail askerlerinin Filistinli bir çocuğu sokakta pusuya düşürerek işkence etmelerinin görüntülerinin yayınlanmasından sonra bugün de Kudüs'te bir Filistinli kız çocu

B’Tselem İnsan Hakları kuruluşu İsrailli bir polis görevlisinin Filistinli bir çocuğu Batı Yaka sokaklarından birinde kolundan yakaladığı, diğer bir polisin de gelerek çocuğu tekmelediği görüntüleri yayınladı.

Kısa video görüntüsünde İsrail askerinin aniden gelerek, İbrahim Camii yakınındaki evinin civarında; Eski Şehrin caddelerinden birinde yürümekte olan Abdurrahman Burkan isimli dokuz yaşındaki çocuğu kolundan yakaladığı görülüyor. Çocuğun yardım isteyip ‘anne’, ‘anne’ diye bağırıp ağlamaya başlamasına karşı başka bir asker yanlarına gelerek çocuğa kuvvetle bir tekme atıyor. Ardından bıraktıkları çocuk korku içinde ağlamaya devam ederek koşup kaçıyor.

Video görüntüsü, B’Tselem insan hakları kuruluşu ile gönüllü işbirliği yapan bir aktivistin evinin penceresinden çekiliyor. 29 Haziran günü gerçekleşen tekmeleme olayına karışan iki askerin İsrail sınır koruma güçlerinden olduğuna işaret ediliyor.

Çekilen görüntüden olay esnasında bölgede işgal güçleriyle herhangi bir çatışma yaşanmamakta olduğu ve askerlerin küçük çocuğa sırf eğlenmek için vurdukları dikkat çekiyor.

B’Tselem insan hakları kuruluşu olay hakkında hem işgal ordusuna hem de polisine şikayette bulunduğunu açıkladı.

İsrail vahşetin gerçek kimliğini ve henüz ergenlik çağına girmemiş çocuklarına varıncaya kadar Filistin halkının bütün kesimlerine nasıl bir kin beslediklerini gözler önüne seren bu manzarayı aşağıdaki videoda görebilirsiniz.



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.