Müze müdürü hakkında soruşturma

Müze müdürü hakkında soruşturma

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Topkapı Sarayı’ndaki 3. Selim’in tahtını depodaki yer darlığı gerekçesiyle lojmanına götürmek isteyen müze müdürü Yusuf Benli ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Günay “Bir de kendisini dinleyelim, bakalım” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 3. Selim’in Harem’deki ünlü tahtının Topkapı Müzesi Müdürü Yusuf Benli’nin lojmanına taşıtıldığı iddiası üzerine soruşturma başlattı. Yusuf Benli’nin, 3. Selim’in tahtını lojmanına taşıttığı iddiasıyla ilgili tahkikat yapıldığını belirten Bakan Günay, Benli’nin savunmasının ‘yer konusundaki sıkışıklığı rahatlatmaya yönelik bir hareket’ şeklinde olduğunu belirtti. İzmir Mask Müzesi’ni ziyareti sırasında soruları yanıtlayan Günay “Şu anda bir tahkikat yapılıyor. Arkadaşımızın savunması ‘depoda sıkışıklık vardı. Lojman olarak ayrılmış mekanda da boş odalar vardı, oraya koyalım ve sıkışıklığı rahatlatalım’ şeklinde oldu. Ama hangisi gerçektir, bunu anlamak için resmi tahkikat başlattık. Ben böyle bir şey yapmış olabileceğine ihtimal vermiyorum. Çünkü daha önce de müze müdürlüğü yapmıştı, kendisiyle ilgili bir şikayet yoktu. Yanlış anlaşılma oldu ya da iddia gerçekse elbette yaptırıma uğrar. Herkesin savunma hakkı var, dinleyelim bakalım” diye konuştu.

Kapıdan geçemeyince depoya gitti

İddiaya göre; Topkapı Sarayı Müze Müdürü Yusuf Benli, Harem Hünkar Sofrası’nda bulunan Sultan 3. Selim’in tahtını müze içindeki  lojmanına taşıttı. Yağmur altında taşınan tahtın, lojmanın giriş kapısındaki sonradan ekleme yapılan bölmelerden geçmeyeceği anlaşılınca bir süre kapıda bekletildi. Tahtın içeriye girmediğini öğrenen Benli ‘eklenen bölümü yıkın içeriye sokun’ talimatı verdiği sırada görevliler, lojmanın iç kısmındaki orijinal kapının da dar olduğunu farketti. Tahtın lojmana sokulamayacağı anlaşılınca taht depoya taşındı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.