Bakan Günay'dan o iddiaya yalanlama

Bakan Günay'dan o iddiaya yalanlama

Bakan Günay bugün bir gazetede yayınlanan 'İzmir'de 9 Eylül'de Türk bayrağı çekme töreni kaldırıldı' şeklindeki haberi yalanladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bugün Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan "İzmir’in Kurtuluş Günü’nde 89 yıldır her 9 Eylül’de süvariler tarafından getirilen bayrağın İzmir Valiliği’ne çekilmesi töreni bu yıl yapılmayacak." haberini sert bir dille yalanladı.

Günay tarafından yapılan yazılı açıklamada "9 Eylül her şeyden önce herhangi bir il ya da ilçenin kurtuluş günü değil, son işgalcinin de Anadolu topraklarından kovulduğu ve Kurtuluş Savaşımızın bütünüyle zaferle sonuçlandırıldığı şanlı ve özel günün tarihidir." denilerek 9 Eylül tarihinin önemine vurgu yapıldı.

Bakan Günay, bu çerçevede, doksan yıldan bu yana uygulanagelen kutlama etkinliklerin herhangi bir yönetmelik tarafından getirilecek bir sınırlandırmaya tabi tutulmaksızın bugüne kadar olduğu gibi uygulanması gerektiğini ve bu şekilde uygulanmaya da devam edeceğini belirtti.

Günay açıklamasında şunları ifade etti: Ben de, bu anlayış çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin bir üyesi olarak 9 Eylül Pazar günü İzmir’de düzenlenecek olan kutlama ve anma törenlerine katılacağım. Bütün vatandaşlarımın ve İzmirli hemşerilerimin dikkatine sunarım.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.