Kültürevi'nde bomba eğitimi

Kültürevi'nde bomba eğitimi

BDP'li belediyenin Gençlik ve Kültürevi'nde bomba eğitimi verilmiş.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü PKK adına şehir genelinde bombalı, molotoflu ve taşlı saldırı düzenleyenlere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 1 adet el yapımı patlamaya hazır bomba ile çok sayıda bomba yapımında kullanılan patlayıcı ele geçirildi. Diyarbakır'da polise sürekli motolof ve bombalı saldırıda bulunan kişilerin BDP'li Sur Belediye Başkanlığı Gençlik ve Kültürevi'nde kaldıkları ve malzemeleri burada sakladıkları ortaya çıktı.

Operasyon, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbarat ve vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda yapıldı. Operasyonda terör örgütü PKK adına Diyarbakır'da güvenlik güçlerine ve vatandaşlara ait işyerlerine, arabalarına molotoflu, havai fişekli ve bombalı saldırı eylemlerini gerçekleştiren 6 kişi yakalandı. Yakalanan kişilerin Diyarbakır Sur Belediyesi Gençlik ve Kültür Evi'nde barındıkları ortaya çıktı. Yapılan araştırmada Gençlik ve Kültür Evi'ne giden gençlere burada ideolojik ve patlayıcı eğitim verdikleri belirlendi. Gençlik ve Kültür Evi'nde yapılan aramada bulunan bir kuyu içinde patlamaya hazır el yapımı bomba, çok sayıda molotof kokteyli bulundu. Gözaltına alınan 6 kişinin gösterdiği yerde şunlar bulundu:

"1 adet atılmaya hazır fitil ateşlemeli bomba, çok sayıda Molotof, el yapısı bomba yapımında kullanılan 360 torpil, amonyum nitrat, plastik pet şişeler, Molotof yapımında kullanılan naftalin, sabun tozu, şeker, deterjan, yapıştırıcı, eldiven, koli bandı, strafor köpük ve pamuk. 6 adet kırmızı boya ile doldurulmuş ampul, 1 adet sapan, 2 adet teröristbaşına ait poster, çok sayıda PKK'lılara ait fotoğraf, 15 adet maske, 2 tane PKK kıyafeti, cep telefonları, sim kartları, hafıza kartları ve hard disk ele geçirildi."

Öte yandan söz konuşu kişilerin yakalanmasının ardından 28.07.2010'te bir parti binasına yönelik molotofli saldırı, 10.08.2010 tarihinde Sento Caddesi üzerindeki alış-veriş merkezine yapılan molotoflu saldırı. 25.08.2010 tarihinde Dağkapı'da bir otele parça tesirli bomba ile saldırı, 28.08.2010 tarihinde Balıkçılarbaşı'ndaki PTT ve güvenlik güçlerine el yapımı bomba ve motoloflu saldırı, 12.09.2010 referandumda Sur ilçesinde bulunan bir okula el yapısı bomba atılması, çeşitli tarihlerde kanunsuz gösteri ve yürüyüş eylemleri aydınlatıldı. Yakalanan 6 kişinin adliye sevk edildiği öğrenildi.

CİHAN

Etiketler :