Kulüpler Birliği'nin yabancı kuralı kararı

Kulüpler Birliği'nin yabancı kuralı kararı

Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, yabancı kontenjanı hakkında konuştu, Beşiktaş'a göndermede bulundu..

Yabancı sınırlaması gündemiyle toplanan Kulüpler Birliği toplantısı sona erdi. Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, 15 kulübün 3 sezon boyunca 6+2'nin uygulanmasını talep ettiğini söyledi.

Cavcav, "E-bilet konusunda sıkıntısı olan kulüpler var. Sistemi uygulayanlarla bir araya geldik. Düzeltmelerini istediklerimiz var" dedi.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu kutlayan İlhan Cavcav, "Fenerbahçe'yi can-ı gönülden kutluyorum. Aziz Yıldırım'a da sağlık ve mutuluk diliyorum. İnşallah hapis yatmaz, bu benim şahsi düşüncem: Büyük bir camiaya hizmet etmek ve defalarca şampiyonluk görmek önemli bir olay. Aziz Yıldırım, diğer başkanlar gibi Fenerbahçe tarihine geçecek. Hapis yatmasın, umarım devletimiz buna bir çare bulur" dedi.

Yabancı sınırlaması konusunda da görüş bildiren Cavcav, "TFF Başkanı ile yaptığımız görüşmede, önümüzdeki 3 sezon için 6+2'nin uygulanmasını talep ettik. Federayon başkanı da kulüplerden yönetim kurulu kararı almak suretiyle bu taleplerin iletilmesini istedi. Biz, 15 kulüp bunda mutabık kaldık. Bir hafta içinde kararları alıp göndereceğiz. Beşiktaş Kulübü'nün değerli başkanı Fikret Orman Bey, "problem yok" demesine rağmen 5+0+3'te ısrar ettiler. Saygı duyuyorum. Akhisarspor kulübümüz TFF'ye yazdığı yazıda karar uyacaklarını ve tahkime gitmeyeceklerini belirtti. Fenerbahçe kulübümüz de, kulüpler birliği kararına uyuyoruz, tahkime gitmeyeceğiz diye bir taahhüt de buılundu. .

Beşiktaş'ın isteğini de yorumlayan Cavcav, "Beşiktaş yabancısız bir sezon planlaması da yapabilir, bu diğer 17 kulübü bağlamaz. Beşiktaş yabancı kuralını istemiyorsa o zaman Türkiye liglerinden çekilecek, başka bir yerde 3 yabancı ile mi, 5 yabancıyla mı oynar bilemiyorum. Deniz Atalay yakından tanıdığım bir isim, biz 5+0+3 istiyoruz dedi. Ben de başkan Fikret Orman'ı aradım, "Oyunbozanlık olmaz, hallederiz, sen ona bakma" dedi. imza için bekledik ama Fikret Bey'den 4 gün izma alamadık. Ben bu yönde tenkit etmiyorum, düşüncelerine saygı duyuyorum. Birlik ve beraberliğimiz varsa 16-17 kulübün evet dediği herhangi bir karara 1 kulübümüzün hayır demesi problem olmamalı" diye konuştu.

"Yıldırım Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'ndan ayrılması yönünde bir talebimiz yok" diyen Cavcav, Ufuk Özerten'in istifası hakkında ise, "Özerten'e konuyu Ankara'ya geldiğinde sordum, söylemedi. Federasyon başkanı "istifasını kabul etmiş değiliz, gelmezse de yapacak bir şey yok" dedi. Ufuk değerli bir yöneticidir, federasyon için de kayıptır" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.