19 günde 1600 kumarbaz gözaltına alındı

19 günde 1600 kumarbaz gözaltına alındı

Ramazan ayını kumar ayına çevirdiler!

Ramazan’ı kumar ayı ilan edenlere polis savaş açtı. 19 günde 2500 mekanı denetleyen polis, kumar oynatan 330 mekan hakkında işlem yaptı. Yasadışı kumarhanelerin 50’sinin tombala oynattığı öğrenildi. 1600 kumarbaza Kabahatler Kanunu’na Muhalefet suçundan 169’ar TL para cezası kesildi. Dün gece de tombala oynatan 2 mekana düzenlenen baskında 1’i kadın 80 kişi gözaltına alındı. Polis baskınların aralıksız süreceğini belirtti,

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği’ne bağlı dedektifler, 2 mekanda tombala adlı kumar oyunu oynatıldığı ihbarını aldı. Harekete geçen polis önce Esenler’deki bir kırathaneye gitti. 2 dedektif müşteri gibi mekandan içeriye girdi. 10’ar TL verip 2 kartele aldı. Bu sırada komiser “155’e çinko diye bağırdı. Kumarbazlar şaşkın şaşkın arkaya bakınca “155 anlamadınız mı polis” diye bağırdı. Ardından kırathanedeki 38 kişi gözaltına alındı. Otomatik tombala makinesine, çıkan numaraların üzerine kapatılan oyun pulları ile 150 adet karteleye el koydu.

Bu baskının üzerinden 1 saat geçmeden polis bu kez soluğu Güngören’de aldı. Bir cafeye giden polis torba içinde numaraların çekildiğini torbayı fark edince yine müşteri gibi 2 kartele satın aldı. Polis bu mekandaki 1’i kadın 42 kumarbazı gözaltına aldı. Tombalanın çekildiği torba, 100 civarında kartele ile oyun pullarına el koydu. Minibüslerle şube getirilen toplam 80 kumarbaza Kabahatler Kanunu’na muhalefet Suçundan 169’ar TL para cezası kesti.

Kumarbazlar para cezasını mekan sahipleri adımıza ödüyor. Ama burada 3-5 saat tutulmak en büyük eziyet demekten kendilerini almadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.