İşte bu seneki kurban fiyatları

İşte bu seneki kurban fiyatları

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların da satışına başlandı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını tamamlayan hayvan yetiştiricileri, alıcı bekliyor.

Hayvan yetiştiricileri, kendileri için en önemli

satış dönemi olan Kurban Bayramı'nı dört gözle bekliyor. Bayrama hazırlık yapan köylüler ve hayvan yetiştiricileri, kurbanlıkları toptan veya perakende olarak satıyor.

Çanakkale'nin Sarıcaeli köyündeki besi çiftliğinde hayvan yetiştiren Nahit Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftlikte yaklaşık 60 adet kurbanlık büyükbaş hayvanın bulunduğunu söyledi.

Bu hayvanlardan bir kısmının satıldığını, diğerlerinin de alıcı beklediğini dile getiren Kurt, geçen yıl satışların oldukça iyi olduğunu, fiyatların bu yıl da değişmediğini belirterek, ''Fiyatlar 3 bin 500 liradan başlıyor ve 12 bin liraya kadar çıkıyor. 300 kiloluk bir hayvandan, ortalama 150 kilo et çıkıyor. 3 bin 500 liralık bir hayvana en fazla 7 kişi ortak olabiliyor. Bu şekilde hesapladığınız zaman da kişi başına 500 lira düşüyor'' dedi.

Satılan hayvanların kesimini kendilerinin yaptığını ve hayvanların bakımını bayrama kadar çiftlikte kendilerinin üstlendiğini ifade eden Kurt, şöyle konuştu:

''Büyükbaş hayvanların satışları genellikle bayramdan önce yapılıyor. Yaklaşık 20-30 gün önceden alınıyor ve bu süre zarfında da bakımını biz yapıyoruz. Geçen yıl satışlarımız iyiydi. Bu yıl da aynı beklenti içindeyiz. Çiftlikte baktığımız hayvanları, Kurban Bayramı'nın birinci gününde keserek sahiplerine teslim ediyoruz. Kesim işlemlerini ustalar yapıyor ve kurallara uygun olarak kesiyor. Aynı zamanda, bayramın birinci günü kurbanlıklarını bekleyen çok sayıda müşterimizi de çiftliğimizde ağırlıyoruz. Adet olarak kendi kestiğimiz kurbanımızdan pişirdiğimiz kavurmayı da bekleyen müşterilerimize ikram ediyoruz.''

1,5 TONLUK ''ALİŞ'' ALICI BEKLİYOR

Çiftlikteki en büyük hayvan olan 4 yaşındaki ve 1,5 ton ağırlığındaki ''Aliş'' adlı boğa da, 12 bin liradan alıcısını bekliyor.

''Aliş''in  diğer hayvanlara göre oldukça besili ve iri olduğunu belirten Kurt, ''Fiyatı fazla olduğu için satılmaz diye düşünülen bu büyüklükteki hayvanları, genellikle durumu iyi olanlar ve hayır yapmak isteyenler alıyor'' dedi.

Kurt, 1,5 ton ağırlığındaki ''Aliş'' adlı boğadan da, yaklaşık 700 kilo et çıkabileceğini söyledi.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.