Kurban Kesmenin Önemi

Kurban Kesmenin Önemi

Hazreti Ali (radıyallahü anh) den rivayet olundu. "Bir kimse evinden kurbanlık almak için çıksa, o kimsenin her adımı için on sevap yazılır ve on günahı silinir. Ve o kimseye on derece verilir

Hazreti Ali (radıyallahü anh) den rivayet olundu.
 
"Bir kimse evinden kurbanlık almak için çıksa, o kimsenin her adımı için on sevap yazılır ve on günahı silinir. Ve o kimseye on derece verilir. Almak için konuştuğu zaman o kimsenin sözleri tesbih olur. O kurbanın parasını verdiğinde her bir dirhem için yediyüz hasene yazılır. Kurban yatırılıp kesilince  kesildiği yerden yediyüz kat yere varıncaya kadar ne varsa hepsi o kimce için istiğfar ederler. Kanı aktığı zaman Rabbülalemin her damlasından on melek halkeder. O melekler kıyamete kadar o kimse için istiğfar eder. O verdiği etin her bir lokması için Hak Teala İsmail Aleyhisselamın evlatlarından bir köle azad etmiş sevabı verir.”


                                          Kaynak : Mekasidu’t-Talibin, Sayfa 363-364

                                                                       ***

 Allahü Teala  öncelikle şu veya bu nedenlerden dolayı kurban kesemem bahaneleri bulmadan, nasıl  kurban keserim niyetiyle güzel kurbanlar almayı ve kestiğimiz kurbanları kabul buyuracağı kullarından eylesin. Niyetimiz dondurucuya et doldurmak olmasın. Şuurlu bir müslüman Allah rızası ve ahirette bineğimiz olacak kurbanını alır,  keser ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırır.Nitekim Ayet-i Kerime de :

 

“Elbette o kurbanların ne etleri, ne kanları Allâh’a ulaşmaz.O'na sizden ancak güzel niyetleriniz ulaşır.” (Hacc Sûresi/37)

 Allahü Teala  öncelikle şu veya bu nedenlerden dolayı kurban kesemem bahaneleri bulmadan, nasıl  kurban keserim niyetiyle güzel kurbanlar almayı ve kestiğimiz kurbanları kabul buyuracağı kullarından eylesin. Niyetimiz  dondurucuya et doldurmak olmasın. Şuurlu bir müslüman Allah rızası ve ahirette bineğimiz olacak kurbanını alır,  keser ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırır.Nitekim Ayet-i Kerime de :
“Elbette o kurbanların ne etleri, ne kanları Allâh’a ulaşmaz.O'na sizden ancak güzel niyetleriniz ulaşır.”(Hacc Sûresi/37).

Yine Hadis-i Şerif te Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v) şöyle buyurdular: 

“Âdemoğlu, Kurban Bayramı günü Allah için kurban kesmekten daha sevimli bir iş yapmış olamaz.” (Tirmizî)

 

 

alemlererahmet.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.