Küresel piyasalarda gün sonu

Küresel piyasalarda gün sonu

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artırımına yönelik beklentiler ve ekonomik verilerle yön bulurken, petrol fiyatları yüzde 5'in üstünde değer kaybetti.

WASHINGTON (AA) - Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artırımına yönelik beklentiler ve ekonomik verilerle yön bulurken, petrol fiyatları yüzde 5'in üstünde değer kaybetti.

Uluslararası piyasalarda, TSİ 00.45 itibarıyla avro/dolar paritesi 1,0539, sterlin/dolar paritesi 1,2165, dolar/yen paritesi 114,40 ve dolar/TL paritesi 3,7453 seviyelerinden işlem gördü.

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise yüzde 5'in üstünde düşüşle 53,11 dolara ve ABD tipi petrolün varil fiyatı yüzde 5,5 azalışla 50,20 dolara gerileyerek, 7 Aralık 2016'tan beri en düşük seviyelerine indi. Altının onsu da yüzde 0,65 düşüşle 1,207,20 dolara geriledi ve 5 haftanın en düşük seviyesinden alıcı buldu.

Analistler, dolardaki yükseliş ve altındaki düşüşün sürmesini, Fed'in 14-15 Mart'ta faiz artırma olasılığının ABD'de açıklanan ADP özel sektör istihdam verisiyle yüzde 10'e yaklaşmasına dayandırdı.

ADP Araştırma Enstitüsü ve Moody's Analytics iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, Amerikan özel sektörü geçen ay 298 bin kişiye yeni iş imkanı sağladı. Nisan 2014’ten bu yana en güçlü artışını kaydeden veriye ilişkin piyasa beklentisi 189 bin olarak öngörülmüştü.

Diğer taraftan, petrol fiyatlarındaki düşüşte, Fed beklentilerinin yanı sıra ABD haftalık ham petrol stoklarının beklentinin çok üstünde artmasının etkili olduğu belirtiliyor. ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) raporuna göre, ülkede ticari ham petrol stokları geçen hafta 8,2 milyon varil (yüzde 1,6) artışla 528,4 milyon varile ulaştı. Piyasa beklentisi, stokların 2 milyon varil yükselmesi yönündeydi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.