Ümit Fırat: İran, Karayılan’ı gerçekten yakaladı!

Ümit Fırat: İran, Karayılan’ı gerçekten yakaladı!

Kürt Yazar Ümit Fırat, Karayılan'ın İran tarafından kaçırıldığı haberleri basit bir dil sürçmesi değildi, gerçekti dedi.

Kürt Yazar Ümit Fırat, son dönemde Güneydoğu'da PKK kaynaklı terör faaliyetlerinin artmasında İran'ın aktif rolü ve desteği olduğunu söyledi.

“İran, Karayılan’ı gerçekten yakaladı”

“İran’ın şu anda PKK’nın Türkiye sınırları içindeki hareketlerinde aktif bir rolü ve desteği var. Suriye, İran ve Irak yönetimi ittifak ve bölgede ortak politika tespit ediyor.

İran Suriye’deki ayaklananlara karşı Suriye yönetimini, Türkiye’ye karşı ise PKK’yı destekliyor. İran Türkiye’de kendisinin bir güç olduğunu, elinde bir Kürt kartı olduğunu göstermeye çalışıyor.

İran, PKK’yı Türkiye’ye karşı pimi kendi elindeki bir bomba olarak tutuyor. Geçtiğimiz yıl İranlı üst düzey bir yönetici tarafından önce açıklanan sonra yalanlanan Murat Karayılan’ın yakalandığı haberi basit bir dil sürçmesi değildi ve gerçekti. Karayılan’ı yakalayıp bir yere mi götürdüler yoksa baskın yapıp bulunduğu rehin mi aldılar bilemem.”

1 numara Cemil Bayık

“Ama o tarihten sonra İran’la PKK arasında bir çatışma ve sürtüşme yaşanmadı. Daha önce her gün 2-3 PKK’lıyı asan İran’da asılan PKK’lı olmadı. PKK’da İran’daki gücü PJAK’ı İran sınırının dışına çekerek, İran’la bir meselelerinin kalmadığını açıkladı.

Vatan'a konuşan Ümit Fırat'a göre; İran ve PKK arasında tabii ki yazılı bir protokol yok ama fiili bir durum var. Bence şu anda PKK’nın gerçek 1 numarası İran’la sıkı ilişkileri bilinen ve bir kaç yıl öncesine kadar Urumiye’de evi olduğu söylenen Cemil Bayık’tır. Murat Karayılan görünürdeki liderdir. Temel politikaları tayin etme, çatışmanın durması ya da hızlanmasını belirleme gibi kararlar Cemil Bayık, iki numara Duran Kalkan ile bunları takiben Mustafa Karasu Bahoz Erdal gibi isimler tarafından alınıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.