Kurtlar Vadisi Assange çok şaşırtmış

Kurtlar Vadisi Assange çok şaşırtmış

"Yeni Medya Düzeni Konferansı”nda konuşan Assange, Türkiye'ye övgüler yağdırdı!

"Yeni Medya Düzeni Konferansı”nda konuşan WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange, ABD'nin Türkiye'yi bölgede üs olarak gördüğünü söyledi. Türkiye'nin bölgesinde yükselen bir güç olduğunu ve bu etkinin bir çok dünya ülkesini etkisi altına aldığını ifade eden Assange, ABD'den gelen her talebin Türkiye tarafından yerine getirilmediğini söyledi. Kurtlar Vadisi'ni gördüğünde çok şaşırdığını da söyleyen Assange, Türk medyası için de umutlu konuştu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da ev hapsinde tutulan WikiLeaks sitesinin kurucusu Julian Assange, Doğuş Yayın Grubu’nun düzenlediği "Yeni Medya Düzeni Konferansı"na video konferansla katıldı. Sözlerine şu anda Türkiye'de olmayı isterdim diyerek başlayan Assange, katılımcılardan uzun süre alkış aldı.

Türk medyasının batıya kıyasla utanç duymaması gerektiğini ifade eden Assange, medyanın kendi içerisinde büyük reformlara ihtiyacının bulunduğunu söyledi. Türkiye'de KCK'lılar ile gazetecilerin hapiste tutulduğunu hatırlatan Assange, Türk medyasının daha güçlü ve tutarlı davrandığını söyleyerek sürecin Taraf gazetesi ile ilgili olmadığını bunun Türkiye için genellenebileceğini ifade etti.

KURTLAR VADİSİ ŞAŞIRTTI

Türkiye'de bazı ülkelerde gösterimi yasaklanan Kurtlar Vadisi Filistin'i gördüğünde şaşırdığını söyleyen Assange, video konferansta Hollywood'a gönderme yaparak ilk kez bir film Müslümanları öldürmekten ziyade İsrail'i konu aldığını ifade etti. Dünya gazeteciliği konusunda herşeye rağmen umutlu olduğunu söyleyen Assange şöyle konuştu:

"Fox News’i de göreceğiz ama öteki tarafta da Kurtlar Vadisi olacak. Küresel anlamda bütün bunların altında bireylerin birbirileriyle iletişebildiği bir dünya olacak. Yazdıkları şeyleri iletebildikleri bir ortam olacak.

Aşağıdan yukarıya gelen gazetecilik türü, yani insanların kendi deneyimlerini birbirleriyle paylaşabilmelerine fırsat veren bir teknolojiyle beraber devlet menşeli gazetecilik arasında birçok kutuptan perspektifleri bir araya getirebilecektir. Hem yöneten elitlerin bakışları hem de iktidara yakın olamayan kesimlerin de perspektiflerini hesaba katıp bize gösterebilecektir. Bunun mühendisliği de son derece zordur."

VISA KARTIYLA BAĞIŞ YAPAMAYACAKLAR

Bir gün VISA kartıyla WikiLeaks'a bağış yapılamayacak hale gelineceğini söyleyen Assange, sansürden şikayet etti, büyük bir saldırı altında olduklarını kaydetti. Sistemin bütün finansal desteklerini sabotajladığını iddia eden Assange, kredi kartlarının ABD dış politikasının silahı haline geldiğini savundu. İşte o ilginç sözler:

"Siz cebinizde ABD dış politikasının söylenmeyen bir silahını taşıyorsunuz. Aslında burada sadece ABD dış ilişkilerden bahsetmiyoruz. Bu, Washington elitinin saman altından yürüttüğü herhangi bir hukuki tümseğe kesinlikle dokunmadan yürüttüğü bir ambargodur. Bu benim ev hapsinde geçirdiğim 498'inci günüm, herhangi bir hukuki dava sonuçlanmadan. Ben herhangi bir şeyle suçlanmadım. Ancak şimdi ev hapsindeyim."

TÜRKİYE İLE İLGİLİ DÖKÜMANLAR

Oğuz Haksever’in Türk hükümeti ile ilgili Amerikan dış politikasıyla ilgili sorusu üzerine Assange, ABD'nin Türkiye'yi bölgenin küresel gücü olarak gördüğünü söyledi. Aynı olgulunun Güney Amerika, Asya ve Hindistan'da da bulunduğunu ifade eden Assange, ABD'nin bölgeyi kontrol altında tutmak için Türkiye'yi üs olarak gördüğünü söyledi.

Türkiye'nin bölgedeki yükselen gücünün İsrail'de alarm etkisi yarattığını da ifade eden Assange, Türkiye'nin ABD'den gelen herşeye cevap veren bir ülke olmadığını söyleyerek bunun gurur verici olduğunu ifade etti.



 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.