'Kurtların kavgası' MHP'yi sarsıyor

'Kurtların kavgası' MHP'yi sarsıyor

MHP'de iş hesaplaşma başladı! 'Evetçi' ve 'Hayırcı' ülkücüler görüş ayrılığına düştü. MHP içindeki ayrışma kendini tekrar gösterdi.

MHP'de, Alparslan Türkeş’in ölümü ve Devlet Bahçeli’nin genel başkanlığa seçilmesinden sonra başladığı belirtilen ayrışma, kendisini en net biçimde referandum sonrasında yeni bir boyut alarak kendini tekrar gösterdi.

Ak Parti’nin "evet" çağrısına destek verdiği söylenen ve “evet” oyu vereceğini açıklayan ülkücülerle, referandumda “hayır” oyu verilmesini isteyen MHP yönetimi arasındaki görüş ayrılıkları net biçimde su yüzüne çıktı.

Referandum öncesi “evet” oyu vereceğini açıklayarak, MHP yönetimini Daltonlar’a benzeten Ongun, derin ayrışmanın bugünün meselesi olmadığını, ancak referandumla iyice kendisini gösterdiğini söyledi.  Eski ülkücülerin başını çeken Ramiz Ongun, Milliyet’e süreci şöyle değerlendirdi:

“Devlet bey, geldiği tarihten beri ülkücülerle tepe arasında bir kan uyuşmazlığı var zaten. Devlet bey ve yakın çevresi, PKK’dan çok ülkücülerle kavga eder. Ülkücüler hak iddia ediyor. Yetişmiş adamlar orada dururken, sol partiden, liberal partiden insanları devşirerek bu geniş kitlenin tepesine bu isimleri getirmesi ülkücüleri rahatsız ediyor. 100 yıllık fikir geleneği olan bir hareket bu. MHP, başka fikir hareketlerinin hurdalığı haline geldi, çöplüğü haline geldi. Adam MHP’ye girdiği tarihten itibaren MHP’nin tarihini başlatıyor. Bu yenilerle, fikri kadrolar arasında bile sürtüşme oluyor. Fikri kaynakları ile bağı kesildi partinin. Devlet beyin bu hareketin içerisinden çıktığı tartışmalı. Adalet Partisi Gençlik Kolları’nda tanıdım ben kendilerini. Devlet beyin ailesi de CHP’liydi.”

ESKİ ÜLKÜCÜLER-YENİ ÜLKÜCÜLER!

Referandum öncesi “evet” çağrısı yapan, MHP’lilerin varlığını kabul etmedikleri Kurucular Kurulu’nun üyelerinden Avukat Faruk Evirgen de tartışmalar için, “Ülkücünün eskisi yenisi olmaz” dedi. MHP’nin etkili isimleri, tartışmalar ve iddialarla ilgili olarak şu görüşleri dile getirdi:
MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı: ‘Eski ülkücü’ denilen kesimin hiçbir etkilerinin olduğunu zannetmiyorum. Bu yönde propaganda yapıyorlar, oyun oynuyorlar. 

MHP MYK Üyesi, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Kadir Şekerci: Ülkücünün eskisi diye bir kavram söz konusu değil. Öyle bir şey olmaz, ülkücü ülkücüdür ve adresi de bellidir, MHP’dir.

Ramiz Ongun:

Bahçeli’nin partinin başına dışardan isimleri getirmesi ülkücü kesimi rahatsız ediyor
Deniz Bölükbaşı:
Hiçbir etkileri yok. Oyun oynuyorlar

Etiketler :