Kürtler HDP’siz daha mutlu

Kürtler HDP’siz daha mutlu

Terör destekçisi belediyelere kayyım atanması, bölge halkını hem memnun etti hem de devlete güvenlerini artırdı. İş makineleriyle halkın evlerinin önüne çukur kazan belediyelere aktarılan devlet desteği, PKK’ya değil halka hizmet olarak gidiyor.

Teröre destek veren belediyelere kayyım atanması, bölge halkını hem memnun etti hem de devlete olan güvenlerini artırdı. Belediye iş makineleriyle halkın evlerinin önüne çukur kazan belediyelere aktarılan devlet desteği bugün PKK’ya değil halka hizmet olarak gidiyor. Kayyım atanmasının ardından Diyarbakır’da gözle görülür büyük bir değişimin olduğunu dikkat çeken Diyarbakır’ın önde gelen kanaat önderlerinden Recep İdikut, “Sokaklar çöplerden düzenli olarak temizleniyor, park ve bahçelerde harika hizmetler ortaya koyuluyor. Bu hizmetleri gören Diyarbakırlılar fazlasıyla memnun. HDP-DBP’li belediyelerden hizmet yerine terör eksenli siyasetin yerine kendine hizmeti gören Diyarbakırlıların örgüte karşı tepki gösteriyor ve dolayısıyla devlete olan güveni ise artıyor” dedi. 

BATIDA BULUNAN BELEDİYELERE ÇAĞRI!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye seslenen İdikut, şöyle devam etti: “Kayyımların daha somut adımlar atmasıyla terör meselesinde ibrenin tamamen tersine çevrilmesi mümkündür. Bölgede yaşayan insanlar, şefkat gösteren ve hizmet eden bir devleti karşısında gördüler. Bu işlerde çok daha fazlasıyla tecrübeli olan belediyelerimiz, kayyım atanan belediyelerle ‘kardeş belediye’ kapsamında destek olmalarının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Kayyım atanan belediyelerin başındaki görevlilere belediyecilik anlamında destek verilmelidir.” 

PARALAR ARTIK KANDİL’E DEĞİL HALKA GİDİYOR

Teröre destek verdikleri gerekçesiyle HDP’li ve DBP’li belediyelere kayyım atanmasının ardından bölgede halka hizmetlerin arttığını belirten Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, “Devletin parası halka hizmet edilmesi için belediyelere gelirdi ama bu paralar Kandil’e, terör örgütüne aktarılırdı. Bu paralar artık kayyımların atanmasıyla hain örgüte değil halka hizmet olarak kullanılıyor. PKK’nın siyasi uzantısı olarak çalışan HDP’li belediyeler bu zamana kadar örgüte maddi, manevi her türlü desteği sağlıyorlardı fakat kayyım atanmasının ardından örgüte akan bütün musluklar kesilmiş oldu” dedi. 

BÖLGE HALKI HDP’SİZ ÇOK DAHA HUZURLU

Ceylanpınar Belediyesi olarak kayyım atanan bazı belediyelere birçok konuda destek sağladığını belirten Atilla, “Belediyenin başına devlet kayyım atadı fakat belediyenin içindeki elemanların hepsi PKK’lı terörist ve bu teröristlerle tam manasıyla hizmet yapılması mümkün değil. Bu bakımdan bizim gibi belediyelerin kayyım atanan belediyelere destek olması ve yol göstermesi önemlidir. Biz Ceylanpınar Belediyesi olan bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bölge halkı HDP’ye tehditle oy veriyordu ve bugün gelinen noktada kayyım atandığı için halk son derece memnun. Kısaca HDP’siz halk çok daha mutlu ve huzurlu” açıklamasında bulundu. 

PKK’NIN ÇAĞRISINA KULAK VEREN YOK

Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş ise, “Kayyım atanan belediyelerimize halkımız ciddi teveccüh gösteriyor. PKK’ya belediyeler üzerinden büyük paralar ve rantlar aktarılıyordu fakat kayyımların atanmasının ardından bu rantlar kesilmiş oldu. Halk kayyımların atanmasından son derece memnun olduğu için PKK’nın, HDP’nin çağrılarına kulak asmadı, asmıyorlar. Halkımız, PKK’nın zulmünden kurtulmak için yıllardır çaba gösteriyordu ve bugün kayyımların atanmasıyla büyük bir rahata, huzura kavuştu. Bölge halkı, PKK’nın ve onun siyasi uzantılarının kendileri için çalışmadığını çok daha net görmüş oldu” şeklinde konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.