Kurtulmuş 17 Aralık'ın bilançosunu açıkladı

Kurtulmuş 17 Aralık'ın bilançosunu açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 17 Aralık sürecinin Türk ekonomisine olan zararını açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 17 Aralık sürecinin Türk ekonomisine zararının 140 milyar lira olduğunu ileri sürdü. Türkiye'de kriz yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Kurtulmuş, milletin kendine yapılanları unutmayacağını söyledi.
 
Numan Kurtulmuş, bir düğün salonunda, AK Parti Belediye Başkan adayı Emin Ekmen'in proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, mayıs ayından itibaren olağanüstü dönemin içerisine sokulmaya çalışıldığını söyledi.
 
Türkiye'nin, 17 Aralık'tan sonra bir takım operasyonlarla karşı karşıya kaldığını ve milletin bu operasyonların ne olduğunu gördüğünü, anladığını kaydeden Kurtulmuş, şöyle konuştu:
 
"Halkın yaklaşık yüzde 70'i, 'Yolsuzluk yapanların üzerine sonuna kadar gidilsin, kim yolsuzluk yapmış, kim bu milletin bir kuruş parasını yemişse burnundan fitil fitil getirilsin, yakasına yapışılsın' diyor ama millet diyor ki, 'Bu mesele, yolsuzluk kisvesi adı altında hükümete hatta Türkiye'ye karşı yapılan bir operasyondur'. Bu, halka yapılan bir operasyondur. Hatta kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki yine halkın yüzde 70'i, bu operasyonun dışarıdan tezgahlandığına inanıyor."
 
 "MALİYETİ 140 MİLYAR LİRA"
 
Kurtulmuş, 28 Şubat'taki "Postmodern Darbe"yi anımsatarak, "Bu millet kendisine tuzak kuranı unutmaz. Tuzak kuranları her zaman cezalandırır, hizmet edenleri de her zaman baş üstü eder" dedi.
 
Kurtulmuş, Türkiye'de ekonomik kriz çıkarmak isteyenler arasında yurt içinden de yurt dışından da bulunanların yer aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:
 
"Bu olayın Türkiye'ye maliyeti, yaklaşık 140 milyar liradır. Yani 70 milyar dolardır. Türkiye'de siyasi kriz çıkarmaya çalışıyorlar. 'Polis kendine çalışsın, savcı kendine çalışsın, hükümet ayrı telden çalsın, devletin kurumlar ve kuruluşları ayrı telden çalsın, böylece Türkiye yönetilemez hale gelsin' istiyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılmasın istiyorlar. Türkiye'de çözüm sürecinin sona ermesini isteyenler var. Yoksa ne bir, iki ağacın kesilmesiydi ne de mesele dershanelerin kapanma meselesidir. Bu memlekette çözüm süreci ile birlikte kimsenin ölmesine müsaade etmeyeceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.