Kurtulmuş açıkladı: Ciddi istihbarat var

Kurtulmuş açıkladı: Ciddi istihbarat var

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD'de bulunan 15 Temmuz'un 1 numaralı zanlısı FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in Kanada'ya kaçacağı yönünde ciddi istihbaratın bulunduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, FETÖ liderinin Kanada'ya kaçacağı yönde ciddi istihbarat bulunduğunu söyledi. Rakka konusunda Türkiye'nin görüşlerinin belli olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü olmadığını kaydetti.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Rakka konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Kurtulmuş, resmi olmayan bazı açıklamaların gerçekmiş gibi yansıtılmasının doğru olmadığını kaydetti. İşte Kurtulmuş’un yaptığı açıklamalar ve sorulara verdiği cevaplardan satır başları:

ABD’deki FETÖ elebaşının Kanada’ya geçmesi kaçması ihtimalinde ciddi bir takım istihbarat bilgilerimiz mevcuttur. Kanada’da satın alınmış olan bazı arazilerin çiftlikleri olduğu buraya geçebileceği yönündeki ciddi istihbaratlar ABD ile paylaşılmıştır.

Rakka meselesi, bakın sürekli bir şey ifade etmeye çalışıyoruz. Resmi olarak açıklanmayan bir takım görüşlerin gerçekmiş gibi gündeme getirilmesi doğru değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum