Kurtulmuş'tan AK Partiye destek sözleri

Kurtulmuş'tan AK Partiye destek sözleri

Kurtulmuş, 'MHP ve CHP, AK Parti'yi geriye çekmeye çalışıyor. Milletin durduğu yerden devletin durduğu yere çekmeye çalışıyor' dedi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''MHP ve CHP, AK Parti'yi geriye çekmeye çalışıyor. Milletin durduğu yerden devletin durduğu yere çekmeye çalışıyor'' dedi.
 
Kurtulmuş, partisinin Şanlıurfa teşkilatınca düzenlenen, ''Yeni Türkiye, Yeni Siyaset'' konferansında Türkiye'de 1950 yılından itibaren gerçekleştirilen seçimlerde farklı partilerin çeşitli dönemlerde iktidarlara geldiğini söyledi.
 
Vatandaşların, oylarını aradan geçen dönemde genellikle muhafazakar partilerden yana kullandığını dile getiren Kurtulmuş, Türkiye'deki siyaset anlayışının ve muhtevasının değişmesi gerektiğini savundu.
 
Numan Kurtulmuş, partisinin bu anlayışı değiştirerek temiz siyaset yapacak bir parti olarak siyaset sahnesindeki yerini aldığını ifade etti.
 
TBMM'deki partileri eleştiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:
 
''Maalesef CHP, yıllardır süren ve 10 yıllık AK Parti iktidarında ancak çözüme kavuşturulan, imam hatip ve meslek lisesi mezunlarının katsayılarının eşitlenmesini, Anayasa Mahkemesine götürüyor. CHP, AK Parti'ye yardım etmeye devam ediyor. MHP ve CHP, AK Parti'yi geriye çekmeye çalışıyor. Milletin durduğu yerden devletin durduğu yere çekmeye çalışıyor. Uludere'yi görüyorsunuz. O vahim olay, skandal, hata, kusur... Adına ne derseniz diyin, devletin uçaklarıyla kalkıp halkın öldürüldüğü o olay karşısında, Hükümet neredeyse sessiz kaldı, meseleyi örtmeye çalıştı. Devlet diliyle konuşmaya çalışıyor. CHP ve MHP hükümeti geriye doğru çekmeye çalışıyor bizse diyoruz ki 'kardeşim milletin diliyle iktidara geldin, milletin diliyle konuşmaya devam et'. Milletin dediklerini yapmaya devam et. Milletin gösterdiği istikamette yoluna devam et. Ama devletin diliyle konuşursan, statükonun diliyle konuşursan orada bu millet seni değiştirmesini de bilir. Bu çerçevede biz önden çeken, arkadan iten, hayırda motor, şerde fren olarak, Türkiye siyasetinde milletin istediklerini siyaset sahnesine taşımaya çalışan bir partiyiz. Türkiye'de almış olduğu oy oranın, üstünde etkisi olan bir partiyiz.''
 
Kurtulmuş, Türkiye kamuoyunda son dönemlerde yeni anayasa tartışmalarının bulunduğuna da değinerek, ''Şu anda parlamento partileri dahil hiçbir parti, anayasayla ilgili bir teklifte bulunmamıştır. Ancak biz HAS Parti olarak anayasa teklifimizi bütün kamuoyuna ve Meclis Başkanına takdim ettik'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.