Kurtulmuş: Bu işi en kısa zamanda bitireceğiz!

Kurtulmuş: Bu işi en kısa zamanda bitireceğiz!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş gündemdeki gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Türkiye'nin bu ortama girmesini isteyen terör örgütüdür. Maalesef kara propaganda yapıyorlar. Bu işi en kısa zamanda bitireceğiz." dedi.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları;

- Ne tek başına iktidar ne iktidar koltuğu ne bir saniyelik iktidar bile bir insanın canından daha değerli değildir. Bunu bilen, buna inanan insanlar olarak terörün sona ermesi için bütün gayretimizle mücadele ettik ama maalesef bu ortamı yeniden dirilten, çatışmayı yeniden başlatan ne hükümetin iradesidir ne de devletin iradesidir. Bu çatışmasızlığı sona erdiren bizatihi terör örgütünün kendisidir, terör örgütlerinin kendileridir, o terör örgütlerine emir veren kumanda merkezleridir.

- Bu memlekette yıllarca kanunsuzca yapılan eylemlere karşı mücadele ediyoruz. Terör örgütüyle 30 yıldan bu yana mücadele ediyoruz. Bugün de mücadele görevi devlete ve hükümete düşmektir. Bu memlekette herkesin birlikte yaşamak ve birlikte vatan kılmaktan başka hiçbir şansı yoktur. Biz hep beraber birlikte barış içinde komşuluğumuzu akrabalığımızı koruyarak yolumuza devam edeceğiz.

 

- Medyaya yapılan bu saldırıları kınıyoruz, kabul etmiyoruz ve medya kuruluşlarına yapılan bu saldırılara asla müsamaha etmeyeceğimizi, ilgililer hakkında da soruşturma açılacağının bilinmesini açık bir şekilde ifade ediyoruz.

- Maalesef son günlerde bazı basın organlarına yapılan son derece çirkin saldırıların varlığı hepimizi rahatsız ediyor. Hükümet olarak bunları telin ediyoruz, bu olayların arkasındaki güçleri de kınadığımızı ifade ediyoruz.

-Türkiye asla demokrasi barış adalet ve karşılıklı saygıdan bu yoldan geri dönmeyecek. Ben bir kere daha 20 Temmuz’dan bu yana maalesef çok sayıda güvenlik kuvvetimizi kaybettik. Şehitlerimizi askerlerimizi ebediyete uğurladık. Bugün de şehit cenazelerimizi uğurlayacağız. Biz bu zor zamanları aşacağız. Birileri bu Türkiye’nin zor zamanları aşamayacağı, siyasi ve toplumsal bölünmelere gireceğini zannediyor olabilirler. Boşuna hayal kurmasınlar. Bu toprakların her yerinde hep beraber olarak dostça kardeşçe yaşayacağız. Şırnak’ta Hakkari’de İstanbul’da Konya’da 78 milyonun ortak vatanının şehirleri olarak kıyamete kadar yaşamaya devam edeceğiz.

- Terör örgütü 20 Temmuz'dan itibaren haince işler yapıyor. Yüzlerce istihbarat geliyor, bazıları önlenemiyor.

- Kanunsuz eylem yapanların, teröre bulaşanların, teröre destek olanların karşısına sivil halkımız değil... Onların cezasını verecek, onların hakkından gelecek olan silahlı kuvvetlerdir, emniyet kuvvetlerimizdir, güvenlik güçlerimizdir. Bir ülkede demokrasi kuralları içerisinde hiçbir şekilde demokratik kurallardan vazgeçmeden, birilerinin söylediği gibi asla 1990'lara geri dönmeden, demokrasi ile güvenlik dengesini çok iyi bir şekilde dengeleyip, inşallah bu işi en kısa zamanda bitireceğiz.

PARTİNİN ALACAĞI BİR KARAR

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın da aralarında bulunduğu grubun Hürriyet Gazetesi'ni protestosuna ilişkin,

"Bu partinin alacağı bir karardır. Bu saldırıyı kınadığımızı en yüksek ortamda ifade etmek istiyorum. Gerekli uygulamalar partinin alacağı karardır. Parti nasıl karar alacak bunu göreceğiz" dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.