Kurtulmuş krizin faturasını açıkladı

Kurtulmuş krizin faturasını açıkladı

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Ekonomik krizin Türkiye'ye nasıl yansıdığını ve ne kadar kişinin işsiz kaldığını açıkladı.

Kurtulmuş, ''Saadet Türkiye Buluşmaları'' etkinlikleri kapsamında geldiği Edirne'de, Arasta Çarsısındaki esnafla bir süre sohbet etti.

Esnaf ziyaretlerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, ''Saadet Türkiye Buluşmaları'' etkinliklerinin sonuncusunu Edirne'de düzenlediklerini belirtti.

Yerel seçimlere çok iyi hazırlandıklarını anlatan Kurtulmuş, ''İnşallah bundan sonra Türkiye'de 40 ilde miting düzenleyeceğiz. Saadet Partisi olarak Türkiye'nin her bölgesinde iddialı bir şekilde seçime giriyoruz'' dedi.

-''KRİZ-İŞSİZLİK''-

Türkiye'nin çok ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu anlatan Kurtulmuş, bu krize Türkiye'de 8 yıldır uygulanan IMF politikalarının sebep olduğunu ileri sürdü.

Kurtulmuş, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Türkiye'deki büyük sanayi kuruluşlarının üretimi durdurmak zorunda kaldıklarını savunarak, şöyle devam etti:

''Türkiye'de önce tarım ürünleri beş para etmez hale getirildi. Esnaf ve sanatkarlarımız kan ağlıyor. İşçi ücretleri, emekli ücretlerinde hiçbir iyileştirme sağlanmadığı gibi alım gücü bakımından daha da geriledi. Temmuz ayından bu güne kadar kriz nedeniyle Türkiye'de 150'ye yakın büyük şirket üretimi durdurma kararı almıştır. Son bir yıl içerisinde kapanan iş yeri sayısı yüzde 50 artı. Ekonomik kriz nedeniyle 1 milyon 154 bin kişi işsiz kaldı.''

Kredi kartlarını ödeyemeyen vatandaşların sayısında yüzde bin 600 artış olduğunu anlatan Kurtulmuş, Türkiye'de işçinin, çiftçinin, üreticinin tezgahının dağıldığını ileri sürdü.

Saadet Partisi olarak ülkede vatandaş ayrımı yapmadıklarını anlatan Kurtulmuş, Türkiye'de yaşayan herkesin eşit ve özgür vatandaşlar olduğuna inandıklarını bildirdi.

Daha sonra SP İl Teşkilatı'nda parti yöneticileri ve partililerle bir süre görüşen Kurtulmuş, Mimar Sinan Spor Salonu'ndaki ''Aday Tanıtım Toplantısı''na da katılacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :