Kurtulmuş, siyasetteki seviyesizlikten bıktı

Kurtulmuş, siyasetteki seviyesizlikten bıktı

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş: Türkiye siyasetteki bu üslupsuzluğu ve seviyesizliği hak etmiyor.

Halkın Sesi Partisi (HAS) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, iktidar ile muhalefetin birbirlerine karşı kullandığı üslubu eleştirdi. Halkın partisine ihtiyacının ana nedeninin siyasetteki üslupsuzluk olduğunu ifade eden Genel Başkan Kurtulmuş, demokratik açılım sürecinde başlayıp bugüne kadar gelen iktidar-muhalefet çekişmesindeki üslupsuz siyaset tarzının milleti bıktırdığını kaydetti. Kurtulmuş, Türk siyasetinin ve milletin bu tarzı hak etmediğini vurguladı.

Partisinin Ordu İl teşkilatı tarafından düzenlenen etkinlik ve ziyaretlere katılmak üzere Samsun'a gelen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Terme ilçesinde partililerle buluştu. Meşhur Terme Pidesi'nin tadına bakan Numan Kurtulmuş, kahvaltının ardından ülke gündemine ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, Türkiye siyasetini formatlayarak ihtiyaç duyulan bir üslupla halkı iktidara taşımak ve Türk siyasetinin iktidar merkezini inşa etmek için genel seçimlere hazırlandıklarını söyledi.

Son günlerde başta Başbakan Erdoğan ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu olmak üzere iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında yaşanan diyaloglara ve üsluba tepki gösteren Kurtulmuş, "Halkın HAS Parti'ye ihtiyacının ana nedeni, siyasetteki üslupsuzluktur. Uzun süredir devam eden tartışmaları görüyorsunuz. Demokratik açılım süreciyle başlayan, Meclis'teki anayasa değişikliği süreciyle devam eden ve referandum sürecinde de ayyuka çıkan iktidar ile muhalefet arasındaki üslupsuz siyaset tarzı, insanları bıktırmaktadır. Birisi diğerine 'Recep bey', öteki ona 'Kemal efendi' diyor. Tartışmalar öyle bir noktaya geldi ki geçen hafta 'Con Ahmedin devirdayım makinesi" diyene Kılıçdaroğlu, 'Sana Ayvayı yedireceğim" diyor. Arkasından biri birine 'oynak', öteki ötekine 'kaynak' diye hitap ediyor. Türkiye siyaseti bu kadar bu üslupsuz, seviyesiz tartışma ortamını, her konuda hakaret eden, aşağılayan, bir sokak çocuğu üslubuyla hareket eden bir siyaset tarzını, hak etmiyor. Türkiye bütün meselelerini, üslubu ve kamplaşması ile böldürüyor." dedi.

Füze kalkanı ve 2011 yılı bütçesi gibi ülkenin önemli bir çok meselesinin üzerinin örtüldüğünü ileri süren HAS Parti Genel Başkanı, partisinin üslubu, birleştirici ve bütünleştirici siyaset tarzıyla milletin gündemini belirlemeye devam edeceğini bildirdi.

Anayasa tartışmalarına da değinen Kurtulmuş, anayasanın millet tarafından yapılmasını istediklerini yineledi. Seçim sistemini de eleştiren Kurtulmuş, "Milletvekili adayları halkın istediği şekilde değil, liderlerin iki dudağı arasından dökülen listelerin millete sunulmasıyla belirleniyor. Millet bir yerde karar süreçlerinin belirgin unsuru değil, sadece oy mekanizması olarak görülüyor. Böyle bir parlamentoda halkın temsili, eksik olur. Onun için teklifimi yineliyorum. eğer iyi niyet ederlerse, bunların hepsini değiştirebilirler. Hükümetten beklentimiz budur. o zaman çağ değil, çağlar atlarız." şeklinde konuştu.

Yeni anayasa konusunda hükümeti uyaran Numan Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü: "Ana muhalefetle anlaşıp Türkiye'nin anayasasını çıkarmaya yanaşmayan hükümet, şimdi seçimlerde anayasa tartışmasını kullanmasın. 12 Eylül referandumu sürecinde meydan meydan dolaşıp ihtilalcilerden hesap soracağız diyen AKP hükümeti, aradan 5 ay geçmiş olmasına rağmen nerededir. Niçin hesaplaşmak için adım atmamış, değişen maddelerin yasalarını çıkarmamış, ciddi bir adım atmamıştır. Şimdi yeni anayasa meselesini de milletten oy almanın bir aracı olarak kullanacaktır. AKP'nin mazereti kalmamıştır. Buradan uyarıyorum. 'Evet ' diyen bu millet, verdiği oyun karşılığını görmezse bunun hesabını sormasını bilir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :