Kurtulmuş'a yılın siyasetçisi ödülü

Kurtulmuş'a yılın siyasetçisi ödülü

Tekirdağ Genç Yönetici ve İş adamları tarafından yılın siyasetçisi seçilen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş gençlerin içinde bulunmadığı bir siyasetin aksak bir siyaset olduğunu söyledi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen programda Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a yılın siyasetçisi ödülünü Tekirdağ Genç Yönetici ve İş adamları Derneği Başkanı Taner Karaoğlu verdi.

İnsanların yönetim ve karar süreçlerine katıldığı yerel ve genel ülke siyasetiyle ilgili olarak görüşlerini çok açık bir şekilde paylaştığı ve karar süreçlerini yönettiği bir demokrasinin ortaya çıkmasının şart olduğunu söyleyen Kurtulmuş, demokrasi kültürünün yükseltmek gerektiğinin altını çizdi. Kurtulmuş, "Tekirdağ'da bu arkadaşlarda gördüğüm hem gerçekten ülkenin siyasetine aktif bir şekilde katılmayı istiyorlar, hem de kendilerini geliştirme süreci içinde olan bir grup arkadaşımızdır. Dolayısıyla bu tür çalışmaların ve çabaların sürekli olarak artırılması gerekir. Siyasetin bu anlamda halka dönük hale gelmesi, halkın, kararlarının yönetim ve karar süreçlerine katılmasının iki tane önemli ayağı da siyasetin gençleştirilmesi ve siyasetin şeffaflaştırılmasıdır. Gençlerin içinde bulunmadığı, kadınların içinde olmadığı bir siyaset aksak bir siyasettir. " şeklinde konuştu.

Tekirdağ Genç Yönetici ve İş adamları Derneği Başkanı Taner Karaoğlu ise Kurtulmuş'un Tekirdağ ziyareti sırasında kendilerini çok etkilediğini ve birçok dernek üyesinin de ortak bir kararla genel başkanı seçmelerinin altında kendilerine dokunmuş olmasından kaynaklandığını söyledi

Etiketler :