Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklama

Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklama

MGK'nın ardından gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısına verilen arada kameralar karşısına çıkan Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, alınan kararlar hakkında bilgi verdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yurt genelinde 15 Temmuz etkinliklerine 6 milyona ışkın vatandaşın katıldığını söyledi. FETÖ ile mücadelede bugüne kadar 111 bin kişinin kamudan ihraç edildiğini ifade eden Kurtulmuş, terör örgütü üyelerinin bundan sonra mahkemelere tek tip kıyafetle getirileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurul toplantısına verilen arada düzenlenen basın toplantısında konuştu. İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"(15 Temmuz etkinlileri) Birinci yıl dönümünde yapılan bu etkinliklere, yaklaşık 6 milyonu aşkın vatandaşımız katılmıştır. Bu da birinci yılında vatandaşlarımızın aynen 15 Temmuz 2016'daki gibi demokrasiye sahip çıktığını, vatana karşı yapılan bu ihaneti asla karşılıksız bırakmayacağını, aynı şekilde şehitlerimizi ve gazilerimizi anmaktan geri durmayacağını açıkça ispat eden önemli bir gösteri olmuştur.

 
REKLAM
ads by AdMatic

"111 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ"

20 Temmuz 2016'da OHAL ilan ettik. Bu süreçte 26 KHK çıkartılarak örgütten devletin arındırılması için için gerekli çalışmaları yaptık.

111 bin 240 kişi kamudan ihraç edildi. 32 bin 180 kişi görevden uzaklaştırıldı. 35 bin 639 kişi göreve iade edildi. Yaklaşık 3.5 milyon kamu görevlisinden yüzde 3.5'i etkilendi.

Bu örgütün maddi imkanlarının kurutulması da önemlidir. Bu açıdan 966 şirkete el konulmuş ve TMSF'ye devredilmiştir.

"FETO'NUN VERDİĞİ RÖPORTAJ VE POZU MESAJ DOLU"

Sıradan bir bilgi ve akıl sahibi, Feton'nun verdiği pozdan, giyiminden, arkasındaki mesajdan ne halt ettiğini ve ne söylemek istediğini anlar. Asla sıradan bir röportaj ve fotoğraf değildir. Sürekli örgüt üyelerine moral aşılamaya çalışan ve Türk devletini tehdit etmeye çalışan ifadeleri mevcut.

Müttefiklik bu adamı derhal tutuklamayı ve iade etmeyi gerektirir. Bunu yapamıyorsanız, en azından olduğu yerde gözaltına tutarsınız.

Bu fotoğraf da ayrıca yeni bir suçtur.

"FETÖ'CÜLERE TEK TİP KIYAFET GİYDİRİLECEK"

Bakanlar krulumuz çalışma yapacak ve terör örgütü üyeleri mahkemelere tek tip kıyafetlerle gelecek. Henüz çalışma başlamadığı için ayrıntıları veremiyorum. Ama Adalet Bakanlığımız kısa sürede gerekli çalışmaları yapacak."

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.