Kurtulmuş'tan kabine revizyonu açıklaması

Kurtulmuş'tan kabine revizyonu açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gerekli durumlarda Bakanlar Kurulu revizyonunun gündeme gelebileceğini; ancak şu anda böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, kabine revizyonu tartışmalarıyla ilgili konuştu. Kurtulmuş, siyasette gerekli durumlarda kabine revizyonu yapılabileceğini söyleyerek, bugün itibariyle böyle bir revizyonun söz konusu olmadığını belirtti.

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mayıs'taki kongrede AK Parti'nin genel başkanı olacağını söyleyen Kurtulmuş, 2 Mayıs'ta üyelikle başlayacak sürecinde böylelikle tamamlanacağını belirtti. 

Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mayıs'ta AK Parti Genel Başkanı olacak. 2 Mayıs'ta AK Parti Genel Merkezi'nde Sayın Cumhurbaşkanımızın partiye üye olmasıyla ilgili toplantı yapılacak ve bu süreç tamamlanmış olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın partiye dönüşüyle birlikte AK Parti kadrolarında büyük bir sinerji ortaya çıkacağını bir kere daha ifade etmek isterim.

 

"KABİNEDE REVİZYON SÖZ KONUSU DEĞİL"

Basın toplantısında bir muhabirin "Kabinede revizyon olacak mı?" sorusuna yanıt veren Kurtulmuş, "Böyle bir revizyon söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

"AB İLE İLİŞKİLER"

Avrupa'da şimdiye kadar Türkiye aleyhtarı bir akımın, İslam ve Türkiye düşmanı tavrın gelişmekte olduğunu ifade ettik. Ama biz en kötü muamelelerle karşılaştığımız dönemlerde bile 'Avrupa'daki bazı siyasetçiler' dedik. Topyekün hepsini aynı kategoriye katmadık. Mogherini'nin açıklamalarını makul ve doğru açıklamalar olarak kabul ediyorum. Kaldı ki AB'nin geleceği bakımından yeniden Türkiye ile olan ilişkilerini düzenlemek, içe kapanmacı tavırları bırakarak Türkiye üzerinden açılım politikaları Avrupa'nın lehine olacaktır.

"ABD VE RUSYA'NIN YPG TAVRI"

Türkiye laf olsun diye bu operasyonları yapmıyor. Fırat Kalkanı da, Suriye ve Irak kuzeyindeki PKK mevzilerine karşı yapılan operasyonlar, Türkiye'nin sınır güvenliğini korumak, terör örgütlerini tehditlerini ortadan kaldırmak için yapılan işlerdir, operasyonlardır. Herkesin bunu böyle görmesi lazım. Terör örgütlerinin cenneti haline gelmiş bu bölgede, ABD'ye de şu tavsiyede bulunuyoruz. Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünü sağlamak bölge barışının en önemli unsurlarından biridir. Rusya ve ABD meşru güçlerle ittifak yapmalıdır. Dostlarımızın Türkiye'ye zarar veren terör örgütleriyle görüntü vermesini hiç hoş karşılamamakta ve içine sindirememektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.