Kurtulmuş'tan olay HDP yorumu!

Kurtulmuş'tan olay HDP yorumu!

Numan Kurtulmuş, anketlerin aksine HDP'nin barajın bir hayli altında olduğunu söyledi. Kurtulmuş'a göre Demirtaş'ın üslubu ise doğru değil!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP'yi baraj üstende ya da hemen altında gösteren anketleri yalanladı. HDP'nin barajın çok altında yüzde 7'lerde olduğunu söyleyen Kurtulmuş, Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için grup toplantısındaki sözlerini ise "iletişim stratejisi açısından doğru; ancak siyaset açısından yanlış" sözleriyle değerlendirdi.

Numan Kurtulmuş, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında gazeteci Abdülkadir Selvi ve Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediği sözleri değerlendirdi. İşte Kurtulmuş'un o sözleri;

"MİLLET NE DERSE O OLUR"

İletişim stratejisi olarak doğru, siyaset olarak son derece yanlış bir adımdır. Hangi sisteme geçileceğini kusura bakmasın kimse karar veremez. Bu artık o dönemler geride kaldı. Kimileri bunu kalkıp darbe ile yapar kimileri localarda yapar; ancak artık bu dönem geride kaldı. Sayın Demirtaş veya başkaları, herkes teklifini ortaya koyacak ve millet ne dediyse o olacak.

"DEMİRTAŞ'IN ÜSLUBU DOĞRU DEĞİL"

Üslup olarak doğru olmadı. Başkanlık sistemine geçilecekse millet karar verirse geçilir. Eğer böyle bir millet istemese de geçilmez.

"HDP BARAJI AŞAMIYOR"

Barajı aşmaya yönelik bir hamle olarak değerlendirilebilir. Şu anda HDP barajı aşmıyor gözüküyor. Anketlerde HDP, geçtiğimiz seçimlerdeki oy oranı olan yüzde 7- 7.5 çivarında gözüküyor. Dostça söylüyorum, HDP'nin barajı aşmasının yolu bu değildir. HDP'nin kesinlikle silahla birlikte anılmaması gerekiyor."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.