Kurtulmuş'tan tarihi özeleştiri - video

Kurtulmuş'tan tarihi özeleştiri - video

Kurtulmuş, Susurluk'la ilgili tarihi bir özeleştiride bulundu.

 

SP Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 11 Temmuz Pazar günü Ankara’da yapılacak parti kongresi öncesinde Habertürk Televizyon’unda canlı yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın konuğu oldu.

Parti gençleşecek
Kurtulmuş, 11 Temmuz’daki kongrede partinin, 26 Ekim 2008’de bayrağı devralmalarından sonra uygulamaya koydukları yeni üslubu, yeni tarzıyla yoluna devam ederken, daha gençleşeceğini de söyledi.

Saadet Partisi’nin Türkiye için güvenilir tek liman olduğunu belirten kurtulmuş, “kongreden iktidara” sloganıyla düzenlenen kongrede Saadet Partisi’nin seçim için start vereceğini de kaydetti.

Şırnak’ta buluşalım

Numan Kurtulmuş, iktidar ve muhalefet partilerinin terör sorununun çözümünde üzerlerine düşeni yapmadıklarını belirtti. Kurtulmuş, siperde çömelme tartışmasına dikkat çekerek, “İster otursunlar, ister çömelsinler, ister amuda kalksınlar. Millet Meclis’teki siyasi partilerden bu sorunu çözmelerini bekliyor. Onların görevi bu kanı durdurmaktır. Yoksa bu kan onları tutacaktır. Biz diyoruz ki gelin Şırnak’ta bir şehit evinde buluşalım, bu sorunun çözümün konuşalım” diye konuştu.

Kurtulmuş, sorunun çözümü için Saadet Partisi’nin 1 yıl önce açıkladığı Gönüllü Birliktelik projesini de anlatarak, rızaya dayalı birlik için atılması gereken adımları sıraladı.

AKP’ye giden oylar geri gelecek
Kurtulmuş, AKP’nin bir konjonktür partisi olduğunu belirterek, bu partiye giden oyların kendilerine geri geleceğini de söyledi. Kurtulmuş, “AKP çok büyük oranda oy aldığı halde kalıcı olamadı, kendinden beklenenleri yerine getiremedi. Bizden AKP’ye giden milyonlarca oy geri gelecek” dedi.

Kurtulmuş, Türkiye’de uygulanan liberal ekonomi politikaları nedeniyle büyü bir yoksulluk ve gelir dağılımında adaletsizlik meydana geldiğine işaret ederek, bu sorunun Saadet Partisi iktidarında çözüleceğini söyledi.

Teke Tek programında seyircilerden gelen soruları da yanıtlayan Prof. Dr.  Numan Kurtulmuş, Fatih Altaylı’nın dış politikayla ilgili sorularına da yanıt verdi.

İsrail Türkiye’ye şah çekti
Mavi Marmara saldırısı sonrası Türkiye-İsrail ilişkilerini değerlendiren Kurtulmuş, İsrail’in bu süreçte bölgenin en büyük gücü olan Türkiye’ye “şah-mat” dediğini söyledi.

“Yapılan İsrail’in yanına kar kaldı. Hükümet esip gürledi ama bir şey yapamadı” diyen Kurtulmuş, Fethullah Gülen’in İsrail saldırısnın ardından yardım seferini düzenleyen İHH’yı eleştiren sözleri için de, “O sırada herkesin mazlumdan yana durması gerekirdi. Keşke bu sözler söylenmeseydi” değerlendirmesinde bulundu.

Susurluk’un üzerine gidilmeliydi
Kurtulmuş, Fatih Altaylı'nın Susurluk skandalı karşısında o dönemde iktidarda olan Refah Partisi'nin takındığı tavırla ilgili sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Keşke o zaman Refah Partisi Susurluk'un üzerine gidebilseydi. Ben o zaman genel başkan olsaydım ışık söndürme eylemlerine bizzat katılırdım. Susurluk'un ortaya çıkarılması konusunda da kararlılık gösterirdim. Refah Yol hükümeti Susurluk'un üzerine gidebilseydi 28 Şubat süreci de farklı olabilirdi."

Etiketler :