Kurtulmuş'un Katsayı Önerisi

Kurtulmuş'un Katsayı Önerisi

Kurtulmuş, katsayı konusunun refaranduma götürülmesini önerdi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, katsayı sorununun aşılabilmesi için referandum teklifinde bulundu.

Numan Kurtulmuş, Danıştay'ın katsayı kararı sonrası ortaya çıkan tabloyla ilgili yazılı açıklama yaparak, katsayı uygulamasının anlaşılmaz bir adaletsizlik olduğunu vurguladı.

 

Kurtulmuş, "Bu fevkalade ayıp bir konudur Türkiye için. Şu an yüksek öğrenimle düzenleme yapma yetkisi YÖK'tedir. Danıştay, bir düzenlemeyle ilgili yerindelik kararı veremez. Yapılan uygulama yasaya uygun mudur, değil midir; bunun kararını verirler." dedi.

 

Kurtulmuş, Danıştay'ın, son karar ile kendini YÖK'ün üzerinde bir organ olarak konumlandırdığına dikkat çekti.

 

YÖK'ün herhangi bir konuda katsayıda farklılık yapmasına da karşı olduklarını bildiren Kurtulmuş, Danıştay üyeleri de dahil olmak üzere bu konuda diretenlere bir sivil vatandaş olarak sorduğunu belirterek, "Bu adalet midir, hakkaniyet midir, insani değerlerle uyuşur mu? İki tane gence diyorsunuz ki; senin bilgin işe yarar, seninki yaramaz. Bu fevkalade ciddi bir haksızlıktır." ifadesini kullandı.

 

Bu sorunu çözmenin yolunun yasal düzenleme olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, katsayı sorununun aşılabilmesi için referandum teklifinde bulunarak, "Yeni bir yasal düzenleme sonrasında Anayasa Mahkemesi de diretirse, o takdirde referanduma gitmesinden başka yol kalmamıştır." açıklamasını yaptı.

 

Etiketler :