Erdoğan: Kalbi ile putlara tamah edenler...

Erdoğan: Kalbi ile putlara tamah edenler...

"Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Başbakan Erdoğan, 'Dili ile yalnız sana kulluk ederiz deyip kalbi ile putlara, güce tamah edenler takdir edersiniz ki gerçek müminler değildir' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen, "Kutlu Doğum Haftası" programında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle:

"Kalpte ne varsa, gözde, ayakta tüm bedende o vardır. Münafık odur ki kalbi başka yöne dili başka yöne bakar. Samimiyet kalbin ve gönlün aynı yöne bakmasıdır. Samimiyet kalpte olanın aldatmadan uzak şekilde dile, ele, eyleme yansımasıdır.

Dili ile yalnız sana kulluk ederiz deyip kalbi ile putlara, güce tamah edenler takdir edersiniz ki gerçek müminler değildir. Dili ile milyonlarca kez de olsa ancak senden yardım dileriz diyen ama kalbi ile güç ve hırstan maddi olandan yardım bekleyenler hiç şüphesiz hem aldatan hem aldananlardır.

Siyaset, eğer kalptekiyle dildekini samimiyet köprüsüyle birbirine bağlayabiliyorsa halka ve hakka hizmettir. Samimiyet köprüsü yıkılırsa, gönül ile dil arasındaki bağ kopar. Medya dedikoduyu değil kalpte olanı verebiliyorsa dürüst medyadır. İnsanın kalbi, toplumun kalbidir. O kalpteki iman silinmedikçe toplumlar da köklerinden kopuş yaşamazlar.

İhlas ve samimiyet hırkasını gönlüne giydiremeyenlerin varacakları yer zillettir. Toplumların da bir kaderi vardır. Toplumlar zaman zaman hayal kırıklığı yaşar, aldanırlar, aldatılırlar.

Müslümanların idarecilerinden samimiyetini esirgeyen, başka otoritelere boyun eğen aldatan ve aldanan olmuştur. Allah Rasulü, rüyalarda ve filmlerde istismar edilemez. Masum, temiz insanların üzerinden bir şebeke inşa edilemez.'

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.