Öcalan ile ilgili büyük iddia

Öcalan ile ilgili büyük iddia

ERGENEKON davasında ifade veren tanık M.A., ‘’Kuveyt’in işgali sırasında Iraklı komutanlarca Kuveyt Merkez Bankası’ndan kaldırılan 480 milyon Kuveyt Dinarı’nın emekli Orgeneral Aytaç Yalman ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün nezaretinde Kıbrıs’taki asker

Diğer tanık Salih Kurt ise, “dönemin Giresun Jandarma Bölge Komutanı olan Veli Küçük’ün, teknoloji ve istihbarat elemanı olarak görev yaptığı Akçaabat İlçe Jandarma Komutanlığı’nda içinde kriptolu belge bulunan bir zarf unuttuğunu ve Öcalan ile ilgili olan bu belgenin fotokopisinin kendisi tarafından Başbakanlık Teftiş Denetleme Kurulu Başkanlığı’na götürüldüğünü, bunun üzerine 3 kez işkence gördüğünü ve işkence görürken Veli Küçük’ün de orada olduğunu, GATA’da 7 gün yoğun bakımda kaldığını” iddia etti.

Dönmez acı haberi duruşmada öğrendi

ERGENEKON davasının dünkü duruşmasında gözyaşı vardı. Cumartesi günü 21 yaşındaki oğlu Alp Kaan Dönmez, Azerbaycan’da trafik kazasında ölen Zir Vadisi cephaneliğinin sahibi eski Yarbay Mustafa Dönmez’e  acı haber dün duruşma salonunda sanık Tuncay Özkan tarafından verildi. Oğlunun öldüğü iki gün haber verilmeyen Dönmez, gözyaşlarına boğulurken, çevresindeki sanıklar tarafından teselli edilmeye çalışıldı ve salondan çıkarıldı. Mahkeme de Dönmez’e oğlunun cenazesine katılması için 2 günü yol olmak üzere 4 gün izin verdi. 
Görevlilerce Bandırma’ya götürülen Dönmez, ikindi namazına müteakip kılınan oğlunun cenaze namazına katıldı. Makine mühendisi Kaan Dönmez’in, staj için gittiği Azerbaycan’da karşıdan karşıya geçerken bir arabanın çarpması sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi. Mustafa Dönmez’in olanlardan habersiz, duruşmaya öğleden onra katılacağını bildirdiği, ancak mahkemenin sabah oturumuna çağırdığı ifade edildi.

‘TSK’ya ibretlik bir darbe dersi verilmeli’

BALYOZ Darbe Planı davasında savunma yapan Hakim Albay Onur Uluocak “Yargılanan bizler değil, geçmişi darbe ve darbe girişimleri ile dolu olan TSK’dır. O halde kendisine bundan sonrası için ibret olacak kalıcı bir ders verilmelidir. Ne var ki bu ders darbelerin yapıldığı dönemde çocuk yaşta olan biz masumların üzerinden verilmekte” dedi. TSK’nın şimdiki komuta kademesini eleştiren Uluocak ‘’Ordu değil darbe yapmak, açıklama yapmaktan bile çekinir olmuş” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.