“KUVEYT TÜRK İLK 9 AYDA 128 MİLYON TL KAR ETTİ”

“KUVEYT TÜRK İLK 9 AYDA 128 MİLYON TL KAR ETTİ”

Kuveyt Türk Katılım Bankası, 2010 yılının ilk 9 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre aktiflerini yüzde 25,21 artırarak 8 Milyar 645 milyon Türk Lirasına çıkarttı

Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkanı Al-Omar:

KUVEYT TÜRK İLK 9 AYDA 128 MİLYON TL KAR ETTİ”

 

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan:

“İstikrarlı performansımız yurtiçi ve yurtdışı piyasalardaki prestijimizi, imajımızı her geçen gün daha da güçlendiriyor”

 

Kuveyt Türk Katılım Bankası, 2010 yılının ilk 9 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre aktiflerini yüzde 25,21 artırarak 8 Milyar 645 milyon Türk Lirasına çıkarttı

 

Kuveyt Türk’ten yapılan açıklamada; ilk 9 aylık mali sonuçlara bakıldığında bankanın istikrarlı büyümesini bu dönemde de sürdürdüğü ifade edildi.  2010 yılının ilk 9 ayında Kuveyt Türk, 2009 yıl sonu aktif büyüklüğü ile kıyaslandığında aktiflerini yüzde 25,21 artırarak 8 Milyar 645 milyon Türk Lirasına çıkarttı. 2009 yılsonuna göre krediler ise yüzde 20.66 oranında artarak 6 milyar 40 milyon TL’ye ulaştı.

 

Açıklamada ayrıca, 2010 yılının ilk dokuz ayında elde edilen 128 milyon 500 bin TL karın etkisi ve yapılan sermaye arttırımı ile öz kaynakların yüzde 51.80 artarak 1 milyar 226 milyon TL’ye yükseldiği ve toplanan fonların da yüzde 21.04 artarak 6 milyar 486 milyon TL’ye ulaştığı ifade edildi. Aynı dönemde sermaye yeterliliği rasyosu ise yüzde 17,59 olarak gerçekleşti.

 

Şube sayısında artış

Kuvey Türk Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Sulaiman Al-Omar, açıkladıkları bu ilk 9 aylık başarılı sonuçların Kuveyt Türk’ün Türkiye’deki katılım bankacılığı sektörünün en önemli temsilcisi olduğunu gösterdiğini ifade ederken, artan yeni şube sayısı ve müşteri hizmetlerindeki çeşitliliğin de bu büyümenin kanıtı olduğunu söyledi. Kuveyt Türk’ün hedeflerine ulaşmak için kullanılan ileri teknolojinin, geliştirilen müşteri hizmetleri ve ihtiyaçları karşılamaya yönelik yeni segment ürünlerin çok önemli olduğunu ifade eden Al - Omar, “İlk 9 aylık sonuçlar ayrıca, Türkiye ve komşu ilke pazarlarındaki büyümeye yönelik öngörülerimizin de doğruluğunu ifade ediyor” dedi. Geçtiğimiz dönemde bazı özel ürünlerin lansmanlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Al -  Omar “Borsa Altın Yatırım Fonu Gold Plus İMKB’de işlem görmeye başladı. Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk Sukuk ihracını gerçekleştirdik. 100 milyon USD’lik bu ihraca beklenenin üzerinde bir ilgi oldu” diye konuştu. Al Omar yaptığı açıklamada son olarak, Kuveyt Türk’ün faaliyet gösterdiği coğrafyayı genişletmeye devam ettiğini ve bu kapsamda Almanya Manheim’daki ilk şubesini hizmete soktuğunu, bunun dışında hali hazırda Dubai ve Bahreyn’de de bankacılık faaliyetlerini devam ettirdiklerini sözlerine ekledi.

 

 

“Sağlam Bankacılık”

 

Kuveyt Türk’ün “Sağlam Bankacılık“ parolasıyla sürdürdüğü istikrarlı büyümesinin 2010 yılı ilk 9 ayında artarak devam ettiğini dile getiren Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Önümüzdeki dönemde, fon artışımızın devam edeceğini, küresel ekonomik krizin de etkisinin azalması ile birlikte kredilerin aktiflerimiz içindeki payının artacağını, bunun doğuracağı gelir artışı yanında büyüme hızımızdaki artışın sağlayacağı olumlu etkilerle, bankamız öz kaynak karlılığının sektör ortalamasının üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz” diye konuştu.

 

2011 yılı içinde bu büyümenin devam edeceğini vurgulayan Uyan, “İlk 9 aylık dönem sonunda çalışan sayımız 2725 kişiye ulaştı. Toplam şube sayımız ise 141 oldu. Önümüzdeki yıl  minimum 20 yeni şube açılması ve 400 yeni personel istihdam edilmesini planlıyoruz” diye konuştu.

 

Kuveyt Türk olarak 2010 yılı ilk 9 ayında operasyonel ve finansal açıdan gerçekleştirdikleri bu büyümeyi kalan son çeyrekte de sürdürüp 2010 yılını hedefledikleri sonuçlarla kapamayı planladıklarını söyleyen Uyan, sözlerine şöyle devam etti: “Yurtiçi ve yurtdışı piyasalardaki konumumuz her geçen gün daha da güçleniyor. Türkiye’de ve yurtdışında şubeleşme çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ayrıca yine ilk 9 aylık dönemde çok önemli işler yaptık. Bu dönemde Avrupa’nın ilk Sukuk ihracını gerçekleştirdik. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başlayan Altın Borsa Yatırım Fonumuz Gold Plus’ı halka arz ettik. 2011 yılında da müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan, onlara değer veren ve değer katan benzer yeni ürün ve hizmetlerimizi sunmaya, etik bankacılık yapmaya devam edeceğiz ”

 

 

31.12.2009

 

30.09.2010

 

 

 

 

Toplam Krediler/Toplam Aktifler

% 75,36

 

% 72,50

 

 

 

 

Toplam Krediler/Toplanan Fonlar

% 88,05

 

% 87,22

 

 

 

 

Ortalama Özkaynak Karlılığı *

% 17,03

 

% 17,79

 

 

 

 

Aktif Karlılığı *

% 1,84

 

% 1,98

 

 

 

 

Sermaye Yeterlilik Oranı

% 14,56

 

% 17,59

 

* Söz konusu rasyolar kar rakamları yılsonuna getirilerek hesaplanmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :