Kuzey Amerika Petrolleri ATCOM Enerji Sektörü Başkanı Şevket Kayabaş’tan Sorulacak

Kuzey Amerika Petrolleri ATCOM Enerji Sektörü Başkanı Şevket Kayabaş’tan Sorulacak

Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) Enerji Sektörü Başkanı Şevket (Steve) Kayabaş bünyesinde NJ Energy Corporation/ CPD Energy Corporation/ NECG Holdings Corporation şirketler grubunu bulunduran enerji devi CPD Holding’in ABD Kuzey Doğu Eyaletler Müdürlüğ

 

 

Şevket Kayabaş CPD Holding tarafından bu kilit göreve son 8 senedir Ocean Petroleum’da gösterdiği başarılı icraatlarından dolayı transfer edildi.

 

CPD Holding bünyesinde bir çok dağıtım şirketini barındırmakta ve 361 adet Exxon, Mobil, Shell, BP, Gulf ve Getty markalı istasyonlarının büyük bir kısmının mülkiyetinin sahibi olarak ve hepsine petrol ürünleri sağlayan, tedarik eden bir enerji dağıtım şirketler grubu olarak faaliyet göstermektedir.

 

ATCOM Enerji Sektörü Başkanı Kayabaş’ın bu şirkete transferinin en önemli nedeni geçtiğimiz Kasım- Mayıs ayları arasında ExxonMobil Corporation New Jersey eyaletinde 235 adet petrol istasyonunu, içindeki işletmecilere  "Righ of First Refusal" sistemi ile devir etme başarısından kaynaklanmaktadır.

 

         

Yeni görevi ile ilgili bir açıklamada bulunan Kayabaş “NJ Energy Corp. olarak biz bu satışlardan 66 petrol istasyonundan 34 adetinin mülkiyetini, 32 adetinin de petrol ürünleri tedarik (supply) kontratlarını satın alarak yeni bir alan açmış olduk. Bu işlemler sırasında şahsen ve şirket olarak bir çok Türk arkadaşımıza elimizden geldiğince çalıştırdıkları istasyonlarının mülkiyetlerini satın almalarında yardımcı olmağa çalıştık ve kanımca bundada epey başarılı olduk diyebilirim” dedi.

 

CPD Holding’in NECG Holdings Corp. olarak Connecticut, Massachusetts ve Rhode Island eyaletlerinde 107 BP ve Getty istasyonunun petrol ürünleri tedarik kontratlarını satın alarak işletmeye başladığını belirten ATCOM Enerji Sektörü Başkanı Kayabaş “Daha yeni Massachusetts ve Rhode Island' daki istasyonların işletmeleri şahsıma bağlanmıştır. İleriki tarihlerde kuvvetle muhtemel bu eyaletlerdeki bir çok istasyon için işletmecilere ihtiyacım olabilecektir. Gayet tabii ki bu durumda ilk tercihim bu işler ile iştigal eden Türk işletmeciler olacaktır. Şu sıralar zamanımın çoğunu kuzeyde bu eyaletlerde geçirmeğe başlayacağım; bu uzun ve meşakkatli bir uğra& #351; olacaktır ama Allah'ın izni ile bu işlerin altındanda yüzümüzün akı ile çıkacağımdan eminim. Allah utandırmasın!” dileğinde bulundu.

 

 

ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık Kayabaş’ı yeni görevinden dolayı tebrik etti ve “Şevket bey Amerika’da bir çok Türk’ün yakından bildiği, sevdiği, saydığı önemli bir işadamıdır. Amerika’daki Türklerin “petrol babasıdır” derse yeridir. Bir çok Türk’ün petrol istasyonu edinmesine aracı olmuştur. Bugün Amerika’da Türkler olarak petrol dağıtım sektöründe varsak Şevket beyin rolü inkar edilemez. İnşallah kendisi bu yeni kilit görevde daha bir çok kişiye ekmek kapısı açacaktır. ATCOM olarak arkadaşımızın başarısından dolayı hem mesrur hem mağruruz. Beraberce daha büyük hizmetler yapacağız inşallah” dedi.

 

ATCOM CPD holding ile beraber Türk girişimcilerin benzin istasyonu edinebilmesine yönelik özel bir kampanya üzerinde çalışmaktadır.

 

Bu konuda krizin de sağladığı eşsiz fırsatlar mevcut” diyen ATCOM Enerji Sektörü Başkanı Kayabaş “ilkonce Türkiye ve Türkler” vurgusunda bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.