Barzani: ''Suriyeli Kürtleri eğitiyoruz''

Barzani: ''Suriyeli Kürtleri eğitiyoruz''

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Suriyeli Kürt gençleri, Suriye'deki Kürt bölgesini korumak için eğittiklerini söyledi

 

 

 

Katar merkezli El Cezire televizyonuna konuşan Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, özerk yönetim sınırları içerisinde Suriyeli Kürtlere askeri eğitim verildiğini kabul etti. Kürt lider Barzani, "Suriye'den kaçan bir grup Kürt gencine eğitim verildi. Biz bu konuya doğrudan müdahil olmadık ama Kürt gençlere eğitim verildi" dedi.

 

 

Kuzey Irak'taki Kürt bölgesinde eğitilen Suriyeli Kürt gençlerin, henüz geri gönderilmediğini dile getiren Mesud Barzani, Suriye güvenlik güçlerinin geri çekilmesi durumunda, bu gençlerin "güvenlik boşluğunu" doldurmak için Kürt bölgesine gönderilebileceğini söyledi.

 

 

'ER YA DA GEÇ GİDECEKLER'

 

 

Suriye ordusundan kaçan Kürt askerler ve Kürt gençlerden oluşturulan savaşçı güçlerin, Suriyeli Kürt grupların iki hafta önce oluşturdukları komiteden emir alacağını belirten Kürt lider Mesud Barzani, "Henüz Suriye'ye gönderilmediler. Şimdilik buradalar. Oluşturulan yüksek komite talep ederse, giderler. Ancak onlardan talep gelmezse, bölgedeki durum düzelene kadar burada kalacaklar. Ama o bölgenin insanları oldukları için er ya da geç gidecekler" diye konuştu.

 

 

'ESAD YÖNETİMİ KENDİSİ TESLİM EDİYOR'

 

 

Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (SKUM) Dış İlişkiler Temsilcisi Dr. Abdülhekim Beşer de, Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bazı bölgelerde kontrolü PKK'ya yakınlığıyla bilinen PYD'nin ele geçirmesiyle ilgili olarak, "Esad rejimi kentin yönetimini kendisi teslim ediyor" dedi.

 

 

Suriye'de Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde son günlerde meydana gelen olaylar hakkında açıklamada bulunan SKUM yetkilisi Beşer, PKK'ya yakınlığıyla bilinen Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Kürtlerin yaşadığı kuzeydeki Kobani, Afrin, Amude ve Derik'te (Maliki) yönetimini devraldıktan sonra Suriye bayrağının indirilip PYD bayraklarını asmasını eleştirdi.

 

 

 

Beşer, "Suriye bayrağını indirmeleri doğru değil. Onlardan, Suriye'nin bağımsızlığını kazandığı döneme ait İstiklal bayrağını ve gerekirse yanına Kürtleri temsil eden bayrağı birlikte asmalarını istedik. Gerekli uyarıları yaptık" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.