Bunlar Rum'dan daha RUM!

Bunlar Rum'dan daha RUM!

Yavru vatan Kıbrıs'ta ailelerin çocuklarını emanet ettiği öğretmenlerin sendikası KTÖS, bir hainliğe daha imza attı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ailelerin çocuklarını emanet ettiği öğretmenlerin sendikası KTÖS, bir hainliğe daha imza attı. Daha öncede bir lisede ilahiyat bölümü açılmasına tepki göstererek grev yapan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Rum Kesimi'nde bulunan tarihi Köprülü Hacı İbrahim Camii'nin benzin dökülerek yakılmasına tepkileri “provokasyon” olarak değerlendirirken, Rum tarafından ayin yapmak için KKTC'ye gelmek isteyen üç papaza izin verilmeyişini eleştirdi.

Çeşitli medya organlarına konuşan, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Kıbrıs Rum Kesimi'nin Limasol kentindeki tarihi Köprülü Hacı İbrahim Camii'nin Rum gençlerce benzin dökülerek yakılması olayına sessiz kalırken, Rum tarafından ayin yapmak için KKTC'ye gelmek isteyen üç papaza izin verilmeyişine tepki göstererek, “Ayin yapmak isteyen üç papaza izin verilmedi. Yarın bir gün Rum tarafından ateş edildi diyecekler. Bunlar tırmandırılacak. Hz. Muhammed'in doğum günü bahane edilerek din propagandası yapanlar, Limasol'daki bir caminin yakılma girişimi bahane göstererek provokasyona girişti” dedi.

DİNDAR TÜRKLER PROVOKASYON YAPIYORMUŞ
Geçtiğimiz hafta sonu Kıbrıs Rum Kesimi'nin Limasol kentinde bulunan tarihi Köprülü Hacı İbrahim Camii, Rum gençlerce benzin dökülerek yakılmıştı. Kuzeydeki dindar Türklerin bunu bahane ederek provokasyon yaptığını iddia eden KTÖS Başkanı Elcil, “T.C. ve KKTC vatandaşı Din İşleri Başkanı'nın Rum tarafına geçememesini gerekçe göstererek Karpaz'da ayin yapmak isteyen papazlara izin verilmemiştir. Şimdi ise Hz. Muhammed'in doğum günü bahane edilerek din propagandası yapanların, Limasol'daki bir caminin yakılma girişimi bahane göstererek provakasyona giriştiler” dedi.

OLAYLARI TÜRKLER TIRMANDIRIYORMUŞ
Türk ve Rumların beraber yaşadığı Pile'deki ara bölgede yaşayan bir Türk'ün geçen hafta Rum polisince gözaltına alınmasından sonra bölgeye giden KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ü de eleştiren Elçil, başbakanın olayı siyasete döktüğünü savundu.

TÜRKİYE'YE VE OSMANLI'YA HAKARET
“Türkiye'nin Osmanlıca, emperyalist bir anlayışı vardır. Yayılmacıdır” diyen Elcil, adayı ikiye böldüren emperyalist anlayışın, milliyetçilik ve ırkçılık yanında şimdi de dini ve manevi değerleri kullanarak bölünmeyi kalıcılaştırmak için uğraştığını savundu.

“VATANA İHANETTEN” SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTU
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Londra Dayanışma Derneği, ‘vatana ihanet' gerekçesiyle KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil aleyhine dava açılması için geçen yıl suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunda şöyle denilmişti: “KTÖS Genel Sekreteri Sayın Şener Elcil uzun zamandan beridir soğuk savaş içerisinde olduğumuz Kıbrıslı Rumlar ile beraber olup Kıbrıs Türk Halkı, KKTC, Türkiye Cumhuriyeti, Türk Ulusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhine düşmanca tavırlar içerisindedir. KTÖS Genel Sekreteri Sayın Şener Elcil, bir KKTC vatandaşı olmasına rağmen bize düşmanlık içerisinde olan Kıbrıslı Rumlar ile beraber ve onların çıkarları doğrultusunda bize karşı bir soğuk savaş içerisindedir.”

Akit
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.