Kuzey Kore hidrojen bombası test etti

Kuzey Kore hidrojen bombası test etti

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesinden sonra bölgede 5,1 şiddetinde deprem meydana geldi. Bombanın üretim nedeni ise ABD'de patlatmak.

Kuzey Kore'deki nükleer tesislerin yakınlarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yayınlayan merkezi televizyon kanalı, sabah saatlerinde hidrojen bombası testi gerçekleştirildiğini duyurdu.

Devlete ait televizyon kanalının, depremden yaklaşık 2 saat sonra yayınlanan haberinde, hidrojen bombası testinin başarıyla gerçekleştirildiği iddia edildi. Denemeyle ilgili daha fazla detay verilmedi.

BÜYÜK DEPREM ETKİSİ

Avrupa - Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ve Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), yerel saatle sabah 10.30'da, 41.3 kuzey enlemi ve 129.1 güney boylamının kesiştiği noktada, yerin 10 kilometre derinliğinde 5,1 büyüklüğünde bir deprem tespit etmişti. USGS, depremin merkez üssünün, 2006'da yer altı nükleer testinin yapıldığı Punggye-ri tesislerine 49 kilometre uzakta olduğunu duyurmuştu. Depremin, bir nükleer test sonucu olabileceğine dair şüphelerin doğru olduğu ortaya çıktı. 

Nükleer bombadan daha güçlü bir silah olan hidrojen bombası, "kontrolsüz termonükleer enerji sağlayabilen yıkıcı nükleer silah" olarak tanımlanıyor.

Kuzey Kore hidrojen bombası test etti İZLE

BOMBANIN ÜRETİM AMACI ABD'DE PATLATMAK

Kuzey Kore, doğrulanan son nükleer denemesini 2013'ün Şubat ayında gerçekleştirmişti. Kuzey Koreli yetkililer, denemeyi "Amerika kıtasına ulaşabilecek nitelikte bir nükleer başlık geliştirme hedefine yönelik büyük bir adım" olarak nitelendirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.