Kuzey Kore lideri Kim Jong nerede?

Kuzey Kore lideri Kim Jong nerede?

Bir aydan fazladır hiç bir yerde gözükmeyen Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un ölmüş olabileceği iddia ediliyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un görüntüleri ve fotoğrafları propaganda amacıyla devlet medyası tarafından hemen her gün basınla paylaşılırdı.

Ancak Kuzey Kore lideri bir süredir ortalarda yok, kamuoyunun karşısına çıkmıyor. İşçi Partisi'nin 69. kuruluş yıldönümü kutlamalarında da ortalıkta görülmemesi söylentileri iyice artırdı.

ANIT SARAYI DA ZİYARET ETMEDİ

Ülkenin başına geçtiği 2011'den bu yana, her yıl yaptığı gibi babası ve dedesinin küllerinin bulunduğu anıt sarayı ziyaret etmemesi de dikkat çekti. Ancak onun adına mezara çelenk bırakıldı.

DEVRİLDİ SÖYLENTİLERİ

Kapalı kutu ülkeden resmi açıklama da gelmeyince, kimi sağlık sorunlarının ciddileştiği, kimi askeri darbeyle devrildiği yorumları yapmaya başladı.

KİM JONG-UN ÖLDÜ MÜ?

31 yaşındaki Kuzey Kore lideri, en son 3 Eylül'de başkent Pyongyang'da bir konser izlerken halkın karşısına çıkmıştı, yürümekte zorluk çeken Kim Jong-Un'un ölmüş olabileceği de iddia edildi

GUT HASTALIĞI MI?

Güney Kore Savunma Bakanı Han Min Koo, Kuzey Kore liderinin başkent Pyongyang'ın kuzeyinde dinlendiğine dair duyumlar alındığını açıkladı. Yine bazı Güney Kore gazetelerinde yer alan haberlere göre aşırı kilolu Kim Jong Un, gut hastalığına yakalandı. Kanda "ürik asit" adı verilen protein yıkımı ürünlerin atılma kusuru, vücutta birtakım değişikliklere neden oluyor. Ürik asidin bazı eklemlerde birikmesiyle sonuçlanan hastalığa "gut" deniliyor.

"BELİRLENEMEYEN SAĞLIK SORUNU" AÇIKLAMASI

Kim Jong Un'un ilk olarak oyların yüzde 100'ünü alarak seçildiği halk meclisinin oturumlarına katılmaması dikkat çekmişti. Aradan günler geçip yeni görüntüleri de paylaşılmayınca söylentiler artmış, resmi haber ajansı aracılıyla açıklama yapılmak zorunda kalınmıştı.

İki hafta önce gelen açıklamada Kim Jong-un'un "belirlenemeyen bir sağlık sorunu olduğu" duyurulmuş, ayrıntı verilmemişti.

ÜLKEYİ KİM YÖNETİYOR?

Şimdi yeni tartışma konusu, Kim Jong Un'un hastayken dünyanın en büyük ordularından birine sahip olan ülkeyi kimin yönettiği.

Ülkenin ikinci adamı Mareşal Hwang Pyong So'nun geçen hafta Güney Kore'deki Asya Oyunları'nın kapanış törenine katılması, mareşalin iktidarda olduğu yorumlarına yol açıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.