Kuzey Kore'den ABD ve Japonya'ya tehdit

Kuzey Kore'den ABD ve Japonya'ya tehdit

Tüm dünyayı karşısına alan Pyongyang yönetimi, bu kez tehdit boyutunu artırdı.

Kuzey Kore'nin dış dünya ile ilişkilerinden sorumlu olan Kore Asya-Pasifik Barış Komitesi, BMGK'nın ülkeye yönelik yeni ekonomik yaptırım kararının ardından çok sert bir açıklama yaptı.

"JAPONYA'NIN YAKINIMIZDA YER ALMASINA GEREK YOK "

Resmi yayın organı KCNA'nın aktardığı açıklamada "Japonya'yı oluşturan 4 adanın 'Juche' nükleer bombasıyla denize batırılması gerekir. Artık Japonya'nın yakınımızda var olmasına gerek yok" dendi.

ABD'Yİ KARANLIĞA ÇEVİRELİM

Açıklamada "İğrenç yaptırım kararı nedeniyle ABD kuduz köpekler gibi dövülmeli"denilerek, "ABD anakarasını küle ve karanlığa çevirelim. Öfkemizi, şimdiye kadar hazırladığımız tüm misilleme araçlarıyla çıkaralım" ifadeleri kullanıldı.

Kuzey Kore'den ABD ve Japonya'ya tehdit

KUZEY KORE'NİN HİDROJEN BOMBASI

Pyongyang yönetiminin 2006 yılından bu yana en güçlü nükleer denemesini 3 Eylül'de yapmasının ardından, ABD tarafından hazırlanan ve Kuzey Kore yönetimine yeni ekonomik yaptırımlar uygulanmasını içeren karar tasarısı, Pazartesi günü BMGK'da oybirliğiyle kabul edilmişti.

Kuzey Kore'den ABD ve Japonya'ya tehdit

Tasarı, nükleer programını sürdüren Kuzey Kore'ye rafine petrol satışına sınırlama getiriyor. doğalgaz ve en büyük ikinci gelir kaynağı tekstil ihracatına ambargo uygulanmasını talep ediyor. Böylece BMGK, nükleer programı nedeniyle Kuzey Kore'ye 2006'dan bu yana ekonomik ve askeri yaptırımlar içeren 9'uncu kararı onaylamış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.