Kuzey Makedonya’da “Şule Yüksel Şenler” kız yurdu bugün kurdele kesilerek açıldı.

Kuzey Makedonya’da “Şule Yüksel Şenler” kız yurdu bugün kurdele kesilerek açıldı.

ÜSKÜP (AA) - Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te farklı Türk kurum ve belediyelerinin katkısıyla “Şule Yüksel Şenler” Üniversite Kız Öğrenci...

ÜSKÜP (AA) - Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te farklı Türk kurum ve belediyelerinin katkısıyla “Şule Yüksel Şenler” Üniversite Kız Öğrenci Yurdu’nun yeni binasının açılışı yapıldı.

Kuzey Makedonya merkezli Ensar Kültür, Yardımlaşma ve Eğitim Derneği bünyesindeki yurdun açılışına, Türkiye’den farklı belediye ve kurum temsilcileri, Kuzey Makedonya’daki Türk kurum ve kuruluş temsilcileri ile diğer davetliler katıldı.

Ensar Derneği’nden yapılan açıklamada, yurdun yeni binasının İHH İnsani Yardımlaşma Vakfı, Rabve İlim ve Hizmet Vakfı, Ensar Vakfı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi ile Üsküp ve Bursalı hayırseverlerin katkılarıyla satın alındığı ifade edildi.

Gazeteci ve yazar merhume Şule Yüksel Şenler’in adını taşıyan yurt, dua ve kurdele kesimiyle hizmete açıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, törende gerçekleştirdiği konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu coğrafyayla muhabbeti olduğunu ve burada kurmuş olduğu stratejinin barış ve insanlık adına önemli olduğunu vurguladı.

Rumeli'nin zor bir coğrafya olduğunu dile getiren Özen, milletin yapacağı çalışmaların bu coğrafyaya barış ve huzur getireceğini ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’nin farklı kurum ve belediyeleri vasıtasıyla dünyanın dört bir yerine yetişmeye çalıştığını ve bu durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağladığını söyledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar ve Üsküp arasında güçlü kardeşlik ve dayanışma bağının olduğunu belirterek, bu bağın kıyamete kadar devam edeceğini belirtti.

İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Atalay da Türk kurumlarının Balkan bölgesindeki çalışmalarında artış kaydedildiğini vurgulayarak, kurumlar olarak bölgenin önemli ve acil ihtiyaçlarını ön plana alan kalıcı projelere yönelmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Ensar Vakfı Başkan Yardımcısı İsmail Şirin ise bu güzel ilim ve irfan yuvasının sahiplenilmesinde kurumsal anlamda destek vermiş olmaktan dolayı son derece gururlu olduğunu ifade etti.

Üsküp’te 2007 yılından itibaren erkek ve kız üniversite yurt faaliyeti yürüten Ensar Kültür, Yardımlaşma ve Eğitim Derneği Başkanı Süleyman Baki, gerçekleştirdikleri yurt faaliyetleri ile üniversite öğrencilerine bir ev ortamı ve ev sıcaklığı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.