Kuzey Makedonyalılar depremzedeler için yardım topluyor

Kuzey Makedonyalılar depremzedeler için yardım topluyor

ÜSKÜP (AA) - Kuzey Makedonya'da, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yardım kampanyaları başlatıldı.

ÜSKÜP (AA) - Kuzey Makedonya'da, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yardım kampanyaları başlatıldı.

Kuzey Makedonya hükümetinin sağladığı yardımın yanı sıra halk ve sivil toplum kuruluşları da kendi imkanları dahilinde deprem mağdurları için yardım toplamak için harekete geçti.

Birçok yerel kuruluş da Türkiye'ye yardım etme ve Türkiye ile dayanışma içerisinde olunması çağrısında bulunuyor.

Bu kapsamda Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Makedonya Meydanı'nda yardım ve bağış toplama standı kuruldu.

Halk; konserve, battaniye, giysi, bebek bezi, meşrubat gibi temel ihtiyaç malzemelerini standa getiriyor.

Meydanda kurulan stanttaki bağış toplama organizatörlerinden Fevzi Ali, AA muhabirine, Türkiye'deki depremde birçok yerin yerle bir olduğunu belirterek böyle bir felaketin dünyanın hiçbir yerinde olmaması temennisinde bulundu.

Ali, "Maalesef Türkiye'de büyük bir deprem oldu. Umarım hiçbir zaman böyle bir deprem olmaz. Biz Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olarak, halk olarak Türkiye'ye yardım için toplandık. Kendiniz de görüyorsunuz, her ırktan, her dilden insanlar eşyalar getiriyor, malzemeler getiriyor. Türkiye'ye göndermek için bazıları konserve yemek getiriyor." dedi.

Bu yıl Üsküp'te 1963'te meydana gelen depremin 60. yıl dönümü olduğunu anımsatan Ali, "Üsküp'ün de 60 sene önce böyle kötü bir vaziyeti varmış. Ayağa kalkması ve düzelmesi için bütün dünya Üsküp'e yardım etmiş. Umarız ki Kuzey Makedonya halkı birlik olur yaşadığımız bu yerde, bu Rumeli topraklarında. Türkiye'ye ne kadar destek çıkabilirsek müteşekkir olurum." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.