Kuzu'dan Ergenekon bombası

Kuzu'dan Ergenekon bombası

AKP'li Kuzu: Ergenekon'un siyasi ayağı eksik. Parlamento içinde ve dışındaki kişi ortaya çıkarılmadan bu soruşturma tamamlanmaz

Uzun zaman Gladio yapılanması üzerinde son derece detaylı çalışmalar yaptığını söyleyen Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu; 'Ergenekon'un siyasi ayağı soru işaretidir. Bu eksik tamamlanmadan Ergenekon sonuçlanmaz' dedi.
 
Güneş gazetesinin Ankara Temsilcimiz Metin Özkan'a konuşan Kuzu, özellikle İtalya, Yunanistan, Rusya ve İspanya'daki Glodio yapılanması üzerine derin araştırmaları olduğunu belirterek şöyle konuştu; 'Kötü örnekleri getirip bizde de uygulansın anlamında söylemiyorum, hatta tutuksuz yargılanma iyi olur diyorum. Kaldı ki partimizden bu görüşü defalarca kez gündeme getirip savunan Bakanlarımız ve yöneticilerimiz de oldu. Ancak kanımca mahkeme delillerin karartılmasından çekindiği için yargılamaları tutuklu olarak sürdürüyor. Kötü örneğe gelince İtalya'da 7 bin 600 kişi içeri alındı. Bunun 4 bin 600 tanesi mahkum oldu
 
KURNAZ TİLKİ
 
- Peki, Sayın Kuzu bu dava sizce ne zaman bitecek?
 
Kuzu: Bu tip suçlar ahtapot gibidir. Yani tüccar ayağı, basın ayağı, muazzaf subay ayağı, emekli subay ayağı ve siyasi ayağı olur. Mesela Türkiye'de hala siyasi ayağı kimdir? Sorusu kafalarda cevap bulamamıştır. Dört ülke üzerinde yaptığım araştırmaların tümünde siyasi ayak mutlaka vardı. Örneğin İtalya'da 30 yıl bakanlık yapmış bir isim kod adı 'Kurnaz tilki' diye geçiyor. Bu bakan oradaki yapılanmanın tam ortasında çıktı.
 
- Sayın Kuzu bizde ne zaman çıkar?
 
Kuzu: 'Bunu bilemem. Bildiğim tek şey bu yapılanmanın bizdeki siyasi ayağı eksiktir. Ve asıl önemli olan nokta da bu işin siyasi ayağıdır. Bizde henüz bu ayak ortaya çıkmadı. Ama eminim çıkacaktır. Ergenekon'dan yatanlar içinde sonradan vekil seçilenler var ama o başka. Asıl olan işin başından beri parlamento içinde veya dışında biri var kim bilemiyorum ama kokusu çıkar.
 
ÇÖZÜLMEYEN ÖREK
 
- Güneş; Bu ayak nasıl çıkacak?
 
Kuzu: İtalya'da bu konuda bir komisyon kuruldu Meclis'te bu işi en iyi yapacak adam filandır dendi. Sonra o örgütün içinde en aktif adamı komisyon başkanı yaptılar ve o adamın arkasında iktidar, muhalefet, medya, yargı dimdik durdu sorunu çözdüler. Çözülmeyen bir başka örnek de şu. Rusya'da 17 bin sanığı içeri aldılar. Baktılar ki sonuç Brejnev'in kızına dayanıyor, savcıyı öldürüp işi kapattılar. Bu konuyu kapatmak için bizdeki muhalefetin konuyu sulandırması değil yanımızda olması gerekiyor.
 
- Özel Yetkili Mahkemeler hakkındaki görüşünüz nedir. Kaldırılmalı mı?
 
1Kuzu: Bana göre özel yetkili mahkemeler temiz bir gelecek için güvencedir. Bunu böyle görürsek bu işin ihtisaslaşmış işi bilen uzmanlarıyla sorunların üzerine gidersek sorunları çok daha sağlıklı ve çabucak halletmiş oluruz. Mesela konusunun uzmanı yani işi bilen bir cerraha ameliyat olmakla uzman olmayan bir kişiye ameliyat olmak aynı mıdır? Mikro cerrahi diye bir şey türedi şimdi. Belli alanlarda 'ben sadece o bölüme bakarım kardeşim' diyor. Hata yapmaz manasında da söylemiyorum. Pişme anlamında o işi kavrama anlamında söylüyorum. Özel yetkili mahkemelerin kapanmasına gelince, zamanı geldiğinde kapatılır. Zamanı ne zaman? Diyorsanız. Tüm bu kirli oluşumların köküne kibrit suyu döküldüğünde!
 
Kaynak: GÜNEŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.