Lakers'ın Vasat Sezonunu Çözmek: Zorlukların Birleşmesi

Lakers'ın Vasat Sezonunu Çözmek: Zorlukların Birleşmesi

Sezona İyi başlayamayan Los Angeles Lakers, kalan maçlarda play-off ve şampiyonluk yarışında olabilecek mi?


Yusuf Köse San Francisco/habername.com


Şu an itibariyle Los Angeles Lakers 17-17 gibi oldukça sıradan bir dereceyle 10. sırada yer alıyor. Bu kesinlikle takımın sezon için öngördüğü olumlu bir başlangıç değil. New Orleans Pelicans karşısında alınan son yenilginin ardından Anthony Davis, takımın cansız performansından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi ve özellikle efor, dikkat ve üç sayılık atışlara açıklık konularındaki eksikliklerin altını çizdi. Davis ayrıca takımın vasatlığını, yaşadıkları bir dizi sakatlığa bağladı.

Dahası, Lakers geçtiğimiz ay çok sayıda deplasman maçının yer aldığı zorlu bir programla karşı karşıya kaldı ve bu da Lakers'ın deplasman karnesinin 6-13 olması nedeniyle bir zayıflığı oldu. Hala bir güç kaynağı olan iç saha avantajı ise bu sezon 11-4 gibi sağlam bir seviyede. Lakers, Batı Konferansı'nda şu ana kadar oynanan arka arkaya maç sayısında da lider. Bu aksiliklere rağmen Lakers, önümüzdeki 12 maçın 11'ini evinde oynayacağı için potansiyel bir geri dönüş bekliyor. Ancak şampiyonluğa yakışır bir diriliş için sadece iç saha avantajına güvenmek yeterli olmayacaktır.

Lakers'ın talihini tersine çevirmek için oyuncularından, özellikle de beklentileri karşılamakta zorlanan rol oyuncularından daha fazlasını talep etmesi gerekiyor. Sezon boyunca sakatlıklarla boğuşan 6'8'lik power forvet Rui Hachimura buna bir örnek. Son baldır gerginliği, sezonun başlarında geçirdiği beyin sarsıntısı ve kırık burun da dahil olmak üzere aksilikler listesine eklendi. Hachimura sahadayken bile çekingenlik ve şut atmada tereddüt göstererek takımın beklediği katkıyı veremedi. Sezona güçlü başlayan D'Angelo Russell'ın düşüşe geçmesi, yedek kulübesine çekilmesine neden oldu. Austin Reaves, gelişme belirtileri gösterse de yavaş bir başlangıç yaptı ve bu da takımı olumsuz etkiledi.

Lakers'ın kayda değer bir geri dönüş yapabilmesi için bu kilit oyuncuların performanslarını yükseltmesi ve takımın toplu olarak ilerlemelerini engelleyen sakatlık sorunlarını ele alması gerekiyor. Bu ayarlamalar gerçekleşirse, Lakers sezonun ikinci yarısında önemli bir etki yaratma ve potansiyel bir şampiyonluk koşusu için konumlanma şansına sahip olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.